Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "İnşallah turizm sektöründeki insanlarla doğru dürüst çalışarak, Bolu'yu geleceğe taşırız" dedi.
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında bir alışveriş merkezinde düzenlenen törende konuşan Yılmaz, Bolu'nun gelecekte üniversite kenti ve turizm kenti olacağını, bütün çalışmalarının bu yönde olduğunu söyledi.
Doğal güzellikler açısından dünyada eşi ve benzeri olmayan bir coğrafyanın Bolu'da olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bu coğrafyayı iyi değerlendirebilir ve iyi bir planlama yapabilirsek halkın bundan da nasiplenmesini sağlayabiliriz diye düşünüyorum. Bunun içinde hep beraber çalışma durumundayız" diye konuştu.
Yılmaz, Bolu'nun önü açık bir il olduğunu belirterek, "İnsanımız doğayı katletmiyor. Yapısal anlamda da sıkıntımız yok. Bundan sonrada planlamalarımızı doğru ve dürüst bir şekilde yapabilirsek istediğimizi başarırız. Bolu, gelecekte dünyada aranılan ve ziyaret edilmesi gereken bir il olacaktır" şeklinde konuştu.
Bolu'nun doğasının çok farklı olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Birçok yerde doğal güzellik var ama Bolu'nun doğası çok farklı. Türkiye'nin en çok sıcak su kaynağına sahip bir şehri. Bundan en az istifade eden il de Bolu. Spor diyoruz, spor turizmin tamamına ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip ama şu anda daha işin emekleme safhasındayız. Yayla diyoruz, Türkiye'nin en fazla yaylasına sahip olan şehriyiz. Yayla turizmi anlamında adımın atılmadığı il de Bolu. İnşallah turizm sektöründeki insanlarla doğru dürüst çalışarak, Bolu'yu geleceğe taşırız ve insanlarımız turizmden gerekli nasiplenmeyi sağlar" ifadesini kullandı.