Hafta sonunda Genel Kurulu'nu yapan Bolu Gazeteciler Cemiyeti yeni yönetimini seçti. Cemiyette önümüzdeki 2 yıl boyunca Bülent Velioğlu ve ekibi görev yapacak.

Bolu gazeteciler Cemiyeti BTSO'da yapılan Genel Kurul Toplantısı ile yeni yönetimini belirledi. İlk defa iki liste ile gidilen seçimlerde 49 oy alan Bülent Velioğlu, 16 oy alan Emin Gürbüz karşısında Başkanlığı elde etti.

İLK DEFA İKİ LİSTE İLE KURUL'A GİDİLDİ

Genel Kurul'da ilk olarak divan oluşturuldu. Faaliyet ve denetim raporlarının okunmasının ardından oylamaya geçildi. Bu dönem yapılan seçimlerde ikinci bir liste olmasını Başkan adayı Emin Gürbüz, Bugüne kadar hep tek aday başkanlığa çıktı. İlk defa ikinci aday olarak çıkıyorum. Bu bir demokrasidir. Demokrasinin göstergesi olarak biz varız dedik” şeklinde yorumladı.

Yapılan oylamanın ardından sayılan oylar ise Bülent Velioğlu ve ekibini işaret etti. Velioğlu 49 oy alarak seçildiği BGC Başkanı olarak şöyle konuştu: Geçmişte görev yapanlara teşekkür ediyorum. Kısa bir süre önce kaybettiğimiz, Sabri inceler, Rujhat Avşar'ı da anmak istiyorum. Gazetecilik zor bir meslek. Gazeteciler sor şartlar altında mesleklerini icra ediyor. BGC'de yıllardır bu birlik ve beraberliğini hiç bozmadı. İlk defa iki adayla kongreye gitti. Emin kardeşimizle yarıştık, kazanan ben oldum. Buradaki en büyük özelliğimiz bizim birlik ve beraberliğimizdir. İki aday da, üç aday da olsa her zaman birlik ve beraberlik içerisinde bundan sonra da devam edeceğiz. Toplumda barış ve topluma örnek bir kurum olarak yolumuza devam edeceğiz. Kimse merak etmesin bizim birliğimiz hiçbir zaman bozulmaz. Bazı kurumlar bizim birlik ve beraberliğimize çomak sokmak istese de biz onlara ileriki günlerde gereken cevabı vereceğiz. Emin kardeşimle de her zaman beraberiz. Bize oy veren vermeyen herkesin ben her zaman yanlarında olacağıma söz veriyorum.

İLK İCRAAT GÖLCÜK'TE PİKNİK

İlk icraat Gölcük'te tüm üyelerimizin, protokolün, herkesin eşleri ve çocuklarıyla katılabileceği bir piknik olacak. Hem eğlenmek hem stres atmak için ve birlik beraberliğimizin bozulmadığını herkes görecek. Eylül, Ekim'de en iyi haber, en iyi fotoğraf yarışmaları yapacağız. İstanbul ve Ankara'dan gelecek jüriler olacak. Cemiyette tadilat yapılacak, gazeteci arkadaşlarımız aileleriyle gelip vakit geçirebilecek.”

BGC Başkanı Bülent Velioğlu'nun 49 oyla geldiği yönetimde Umut Dura, Semih Başar, Güner Ateş, Mehmet Korkusuz, Mert Minisker ve Ali Oflaz bulunuyor. Cemiyetin Federasyon Delegeleri ise Bülent Velioğlu, Caner Güngör, Mehmet Ali Atalay ve Rasim Özdemir.

Başkanlığa seçilen Bülent Velioğlu'nun yönetim kurulu listesi ile şöyle;

Yönetim Kurulu (ASİL)

1. Bülent VELİOĞLU

2. Umut DURA

3. Semih BAŞAR

4. Güner ATEŞ

5. Mehmet KORKUSUZ

6. Mert MİNİSKER

7. Ali OFLAZ

Yönetim Kurulu (YEDEK)

1. Ebru EYVAZOĞLU

2. Ertuğrul TURAN

3. İsmail YAŞMUM

4. Sercan ATEŞ

5. Haktan YAMANTÜRK

6. Murat ÇELİK

7. Eda ERDOĞAN ATALAY