Pazar günü oynanan Samsunspor maçından sonra çıkan olaylarla ilgili İl Emniyet Müdürlüğü kamuoyuna basın açıklamasında bulundu.
İşte o açıklama;
10/02/2013 günü saat 13:00'da İlimiz Atatürk Stadyumunda oynanan Boluspor -Samsunspor takımları arasında PTT 1. Lig futbol müsabakasına yaklaşık 450 Samsunspor taraftarı seyirci gelmiştir. Her maçta olduğu gibi bu maçla ilgili gelen seyircilerin güvenliği alınarak stadyuma intikalleri sağlanmıştır. Maç öncesinde ve esnasında taraftar grupları arasında sözlü tezahüratların dışında herhangi bir sorun yaşanmamıştır. Müsabakanın bitimi ile birlikte maraton tribünden dağılan seyircilerden bazı Boluspor taraftarı şahıslarca 19 Mayıs sokak üzerinde bulunan tampon bölgeden misafir seyircilere yönelik sözlü sataşma ve esnasında taş atma olayı gerçekleşmesi üzerine, görevlilerce anında müdahale edilerek şahıslar uzaklaştırılmış, tarafların birbiriyle karşılaşmaları ile başka olayların meydana gelmesi önlenmiştir. Taş atma olayında veya başka türlü herhangi bir şikayet intikal etmemiştir. Ancak seyirciler arasında olayla birlikte dalgalanma ve panik havası oluşması üzerine, görevlilerce Boluspor taraftarlarının Stadyumu tamamen boşaltmalarından ve misafir takım seyircilerinin araçlarının güvenli bir şekilde stadyum içerisinde seyircileri alıp dönmeleri için, seyirciler stadyum içerisindeki kale arkası bölümüne alınmış ve dışarından takviye personel ile saha içerisindeki seyircilerin çevre emniyeti sağlanmıştır. Bu esnada misafir seyirciler kontrol altına alınırken Samsunspor taraftarlarından bazılarının stadyum içindeki eşyalara kısmen zarar verdikleri tespit edilmiştir. Söz konusu olay ile ilgili 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun gereğince çalışmalara başlanmış ve olaylara karışan 8 (Sekiz) kişinin görüntüsü alınmış, incelemeler devam etmekte olup, kimlikleri ve görüntüsü tespit edilen suç işleyen şahıslar ile ilgili adli işlemlere başlanmış, soruşturma devam etmektedir.
Ayrıca Boluspor takımımızın maçlarında ve İlimizdeki müsabakalarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması ve İlimizin Asayiş ve Trafik düzeninin sağlanması için alınacak tedbirlerde kamera ve personel sayısı artırılacaktır.