AK Parti Bolu İl Başkanlığı Bolu'nun ekonomik gelişimi için önemli bir adım atarak ‘Kent Ekonomileri Forumu'nu hayata geçiriyor. İktidarı vemuhalefetiyle bütün siyasi parti milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları, çeşitli sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının davet edildiği ‘Kent Ekonomileri Forumu'nun koordinatörlüğünü AKP İl Başkan Ömer Sayın ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Gençer yapacak.
27 Nisan Cumartesi günü saat 12.00'de Gazelle Otelde yapılacak Forum hakkında bilgiler veren AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, AK Parti Ekonomik İşler Başkanlığımızın yaklaşık iki ay kadar önce bütün illerde İl Başkanlarının ve üniversitelerin koordinatörlüğünde başlattığı Kent Ekonomileri Forumu adı altındaki çalışma da son aşamaya gelmiş olup, 27 Nisan Cumartesi günü saat 12.00'de Gazelle otelde gerçekleştirilecektir” dedi.
“BOLU'NUN EKONOMİK GELİŞİMİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Toplantının Bolu ekonomisi için önemli olduğunun altını çizen Sayın, Foruma, çeşitli sektör ve sivil toplum kuruluşlarından yaklaşık 70 kişilik bir katılımla gerçekleştirmeyi planlamaktayız. Toplantı Bolu'nun ekonomik gelişimi için önemli bir toplantı olup, ekonomiden turizme, sanayiden, tarıma kadar her alanda Bolu'nun gelişimine katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.
“BURADAN ÇIKACAK BİLGİLER HÜKÜMETİN 5 YILLIK KALKINMA PLANINDA VE TEŞVİK UYGULAMALARINDA KULLANILACAK”
Ortaya çıkan fikirlerin toz raflarda beklemeyeceğini de belirten İl Başkanı Sayın, Forum derken insanların bir araya geldiği, fikirlerini ortaya koyacağı daha sonrada buradan çıkan fikirlerin tozlu raflarda beklemeye terk edileceği bir çalışma olarak algılanmamalı. Kent ekonomileri forumu yılda en az iki defa yapılacak ve buradan çıkacak veriler de hükümetimizin beş yıllık kalkınma planında ve teşvik uygulamalarında çok önemli bir veri teşkil edilecek. Bu bakımdan ben AK Parti İl Başkanı olarak forumu çok önemsiyorum, vatandaşlarımızın da önemsemesini rica ediyorum. İlimize, foruma katkı sağlamak isteyen vatandaşlarımız [email protected] adresinden fikirlerini rahatça ifade edebilirler” diye konuştu.