Bolu Dernekleri Federasyonu Çalıştayı adına Ankara Bolulular Derneği Başkanı Salih Uçar yayımladığı basın bildirisinde Ankara, Bolu, İstanbul, İzmir ve İzmit” illerinde yaşayan Bolulularla bir araya geldiklerini, yardımlaşma ve dayanışma dernekleri ile yapılan görüşmeler ve karşılıklı dayanışma toplantılarının meyvelerini vermeye başladı” dedi.


Federasyonun kurulma amacı hakkında açıklamalarda buluan Ankara Bolulular Derneği Başkanı Salih Uçar, Federasyonumuz çatısı altında bulunan derneklerimizin amaçları doğrultusunda bir araya gelmelerini sağlamak, Sıcak bir aile ortamı oluşturmak, Gelenek ve göreneklerimizi yaşamak ve yaşatmak, İlimize has kültür ve miras değerlerimizi yaşamak, yaşatmak ve korumak, Başta çatısı altında bulunduğumuz dernek üyelerimiz olmak üzere Bolulu hemşerilerimizle dayanışmayı en üst seviyede yaşayarak, sevinçli ve acılı günlerimizi paylaşmak, Gençlerimizin önünü açmak ve onlara örnek olmak” dedi.

Bu amaçlar doğrultusunda yapılan çalışmalara bildiride yer veren Salih Uçar; Bu amaçları gerçekleştirmek için, 22 mart 2015 tarihinde Bolu Öğretmen Evi'nde bir toplantı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bolu dernekleri federasyonu kurma çalışmaları ile ilgili bu toplantımıza 18 dernek yöneticisi toplam 54 arkadaşımız katılmıştır. Bu toplantıda, şu ana kadar yaptığımız çalışmalarımız neticesinde geldiğimiz durum ve bundan sonra ki yol haritamız değerlendirilmiştir. Federasyon tüzüğümüz ve çalışma konuları ile ilgili olarak katılımcı bütün derneklerimiz arasında mutlak bir mutabakat sağlanmıştır. Bundan sonraki aşamada, derneklerimiz tarafından resmi süreç tamamlanacak, genel kurul toplantıları sonrasında federasyonumuz resmi olarak çalışmalarına başlayacaktır” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi