1 Kasım seçimleri sonrası oy kaybeden MHP'de parti içi muhalefet harekete geçmiş, 3 isim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye karşı önce tüzük ardından da genel başkanlık kurultayı için imza toplamaya başlamışlardı. Uzun zamandır Bolu'da bulunan 6 delegenin tavrı merak edilirken, delegelerin tutumları da netleşmeye başladı. Gazetemize gelen bilgilere göre delege olan 6 isimden en az üçünün MHP'de değişimden yana tavır koyarak, imza verdikleri belirtiliyor.

Özel Haber: Hakan Aydın

MHP'de değişim rüzgarları esmeye devam ediyor. 7 Haziran seçimlerinden sonra yapılan 1 Kasım seçimlerinde oy kaybeden MHP'de, kaybedilen oyların faturası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye kesilmişti. 17 yıldır partinin başında bulunan Devlet Bahçeli'yle iktidar olunamayacağını, halkın kanaatinin değiştirilemediğini gören Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın Genel Merkeze karşı muhalefet bayrağını açmışlardı.

BOLU DELEGELERİNİN TAVRI NE?

MHP'nin Bolu'da bulunan 6 Büyük Kurultay Delegesi, Şubat 2015 tarihinde gerçekleştirilen il başkanlığı seçimlerinde belirlendi. İl Kongresinde MHP İl Başkanı Mehmet Aydın, Milletvekili adayı Şükrü Gülez, esi İl Başkanı Mansur Şen, eski Merkez İlçe Başkanı Ruhi Doğanöz, iş adamları Çetin Yardemir ve Hüseyin Tekin büyük kurultay delegesi olarak seçildi. Delegelerin bir süredir teşkilat mensuplarıyla yaptıkları görüşmeler sonrası tavırlarını belirlemiş olduklarını öğrendik. İsimlerin gazetemizde kalması şartıyla yaptığımız görüşmeler sonrası, Büyük Kurultay Delegelerinden üçünün Tüzük Kurultayı için muhaliflere imza verdikleri, geriye kalan 3 ismin ise Devlet Bahçeli'nin yanında yer almak üzere şu anda görüş belirttikleri ifade ediliyor.

NEDEN ÖNCE TÜZÜK KURULTAYI?

Milliyetçi Hareket Partisi'nin tüzüğü seçimli olağanüstü kongre toplamayı zorlaştıran hükümler içeriyor. Olağanüstü kongre ile ilgili hükümlerin yer aldığı 63'üncü madde bu toplantıların yapılması için delegelerin beşte birinin çağrısının yapılmasını zorunlu kılıyor ancak tüzükte yer alan, olağanüstü toplantılarda seçim yapılamaz” hükmü muhalefet önünde bir engel oluşturuyor.

Bu durumda MHP içindeki muhalefetin 1241 delegenin beşte birinin oyunu alıp tüzük değişikliği” gündemiyle olağanüstü kurultay çağrısı yapması gerekiyor. Tüzük değişikliği için yeterli oyun sağlanması ile Olağanüstü toplantılarda seçim yapılamaz” hükmünün kaldırılmasının ardından seçimli olağanüstü kurultay için çağrı yapılması planlanıyor.