Bolu Defterdarlığı yazılı bir açıklama yaparak vergi borçlarını taksitlendiren vatandaşları uyardı. Yapılan açıklamada, vergi borcu taksitlerinden iki tanesini ödemeyen vatandaşların borç yapılandırmasının bozulacağına, kalan borçlarının taksitlendirmeden çıkartılacağını duyurdu.

Konuyla ilgili vergi borcu taksitleri bulunan vatandaşlara detaylı bilgi veren Bolu Defterdarlığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Vergi ve benzeri borçlara ilişkin faiz ve zamların güncellenerek taksitler halinde ödenmesine imkan sağlayan 6552 Sayılı Kanun hükümlerinden yararlanmak üzere vergi dairelerimize/malmüdürlüklerimize başvuran mükelleflerimiz borçlarını, taksitler halinde ödeme imkanından yararlanmaktadırlar.

Hatırlatmak isteriz ki bu Kanuna göre, bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde borcun kalan kısmı için anılan Kanun hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilmektedir.

Vergi Dairesi/Malmüdürlükleri kayıtlarından, Kanun kapsamında 2015 yılında ödenmesi gereken taksitlerden iki tanesini ödemeyen veya eksik ödeyen mükelleflerimizin bulunduğu anlaşılmaktadır. Söz konusu taksitlerden bir tanesinin daha süresinde ödenmemesi ya da eksik ödenmesi durumunda kalan borçları bu Kanundan yararlanarak ödeme hakkını kaybedeceklerdir.

Kanunun sağladığı imkanlardan yararlanmaya devam etmek isteyen mükelleflerimizin, Haziran 2015'te ödenmesi gereken taksitten başlamak üzere, taksitlerini aksatmadan ödemesi gerekmektedir." Haber Merkezi