Bolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Murat Sönmez, trafik ve karayolları ekiplerinin D-100 Karayolu ve TEM otoyolunun Bolu Dağı kesiminde kış hazırlıklarını sürdürdüğünü söyledi. Sönmez, sıcaklıkların düşmesiyle Bolu Dağı'nda akşam ve sabah saatlerinde yoğun sis görüldüğünü anlattı.

Sis nedeniyle görüş mesafesinin 10 metreye kadar düştüğüne dikkati çeken Bolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Murat Sönmez, sürücüleri yakın takip, hatalı sollama ve aşırı hız konusunda uyardıklarını kaydetti.

Kar yağışı öncesinde karayolları ekipleriyle ortaklaşa hazırlık yaptıklarını vurgulayan Sönmez, D-100 karayolu ve TEM otoyolunun Bolu Dağı kesiminde karayolları ekipleri malzeme, biz de personel ve araç yönünden hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Hava soğumaya başladı. Sabah ve gece saatlerinde gizli buzlanma meydana geliyor. Araçların kaymaması için kış lastiklerini tercih etmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Sönmez, yolların ulaşıma kapanması durumunda karayolları ekipleriyle alternatif güzergah belirlediklerini sözlerine ekledi.