Türkiye'nin önemli geçiş güzergahı Bolu Dağı'nda kabus Cumartesi günü geri döndü. Bir günlük aradan sonra kar yağışı yeniden sürücüleri esir aldı. D-100 Karayolu'nda tırların geçişine izin verilmezken, TEM Otoyolu ise tırların makaslaması sonucu ulaşıma kapandı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle iki gündür Bolu Dağı'nda mahsur kalan sürücüler, Cumartesi sabah saatlerinden itibaren yeniden kabusa yakalandı. Bir günlük aradan sonra yeniden bastıran kar yağışı, İstanbul ile Ankara'yı birbirine bağlayan Bolu Dağı'nı yine esir aldı. D-100 Karayolu'nda tipi şeklinde yağan kar yağışı nedeniyle ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmezken, TEM Otoyolu'nda ise TIR'ların makaslaması sonucu ulaşım durdu. Kapanan trafiğin açılması için ekipler yoğun çaba harcadı.

Vali Ahmet Zahteroğulları da Twitter hesabından sürücülere öneride bulundu. TEM Otoyolu'nu kullanan sürücülerin Abant Kavşağı'ndan D-100 çıkmalarını söyleyen Zahteroğulları, "Maalesef TEM İstanbul istikametine tünel çıkışı tır makaslama yapmış, kurtarılıncaya kadar bu yol kapandı. Abant'tan D-100'e geçişi öneriyoruz” dedi. Haber Merkezi