Bolu Valiliği'nde yapılan İl Koordinasyon Toplantısında Bolu genelinde 2 milyar 74 milyon TL bedelinde toplam 368 proje yürütüldüğü açıklandı.

Yatırım ve sektörel gelişmeleri değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla yapılan İl Koordinasyon Kurulu'nun 2015 2. Dönem Nisan ayı İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Aydın Baruş Başkanlığı'nda yapıldı. Vali Baruş, Bolu'daki projelerin toplam bedelinin 2 milyar 74 milyon TL olduğunu kaydetti.

Valilik Yedigöller Toplantı salonunda yapılan toplantıya Kaymakamlar, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Aydın Baruş, Bolu ili genelindeki projeler ve çalışmalar ile ilgili bilgiler almak için toplandıklarını belirtti.

1 Ocak - 27 Nisan 2015 Dönemi itibari ile İl genelinde 74'ü Bölge Müdürlükleri, 10'u Üniversite, 5'i Genel Müdürlük, 113'ü İl Müdürlükleri, 70'i Kaymakamlıklar (Köylere Hizmet Götürme Birlikleri) ve 96'sı Belediyelere ait olmak üzere toplam 368 proje yürütüldüğünü belirten Vali Baruş, projelerin toplam bedelinin de 2 milyar 74 milyon TL olduğunu kaydetti. Söz konusu projeler için 181 milyon 986 bin TL ödenek sağlandığını ifade eden Vali Baruş, bu ödenekten de 37 milyon 503 bin TL kullanıldığını belirtti.

Ödeneklerin yüzde 26'sı eğitim, yüzde 24'ü ulaştırma, yüzde 11'i diğer kamu hizmetleri, yüzde 9'u turizm, yüzde 8'i inşaat, yüzde 6'sı orman, yüzde 5'i enerji, yüzde 5'i spor, yüzde 4'ü tarım ve yüzde 2'sinin de sağlık sektörüne ait olduğunu söyleyen Baruş Belediye yatırımları hakkında da bilgi verdi. Baruş, Belediye yatırımlarının proje bedelleri toplamının 159 milyon 77 bin TL ve ödeneğin 11 milyon 243 bin TL olup, ödeneklerinin harcamalarının 312 bin TL olduğunu kaydetti. Koordinasyon toplantısında daha sonra Bölge ve İl Müdürleri kendi kurumları ile ilgili Bolu'da yürütülen ve yapımı programlanan yatırım ve projeler hakkında bilgiler verdiler. Haber Merkezi