OYAK Çimento Grubu için sosyal sorumluluk” adına gerçekleştirilmekte olan bu eğitim projeleri ile OYAK Çimento Grubu'nun Mardin, Adana, Ordu, Kocaeli illerinde yer alan tesisleri ile gerçekleştirilen programlar, bu defa Bolu ilinde, OYAK Bolu Çimento Fabrikası ile gerçekleşiyor. Türk Böbrek Vakfı tarafından verilecek eğitimler, fabrika personeli ile ildeki öğrencilere ve halka yönelik olarak gerçekleştirilecek.

Türk Böbrek Vakfı'nın özellikle son yıllarda farklı kamu ve özel kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa düzenlediği ‘Böbrek Sağlığı ve Sağlıklı Beslenme' eğitim seminerleri, İstanbul dışına da taşınarak, ülkemizin birçok farklı illerinde ve ilçelerinde de gerçekleştirildi. OYAK Çimento Grubu ile birlikte kamu yararına yapılmakta olan eğitim projesi ile Türk Böbrek Vakfı'nın en önemli amaçlarından ikisi gerçekleştirilmiş oluyor. Türk Böbrek Vakfı'nın en önemli amacı olan ülkemizde böbrek hastalıklarının önlenmesi için bölgedeki çocukların ve yetişkinlerin bilgilenmesi ve bilinçlenmesinin yanı sıra, bölgedeki son dönem kronik böbrek yetmezliği hastalarının tedavilerine yönelik diyaliz makinesi temin edilmesi de mümkün oluyor. OYAK Çimento Grubu fabrikaları personeline, ailelerine, ayrıca fabrikaların bulunduğu il ve ilçelerde bulunan öğrencilere ve halka yönelik verilen ‘Böbrek Sağlığı ve Sağlıklı Beslenme' eğitimleri, Valilikler, yerel yönetimler, il sağlık müdürlükleri tarafından da desteklemektedir. Projenin toplum sağlığı ve kamu yararına gerçekleştirilmesinin yanında, öne çıkan diğer bir önemli yönü ise eğitim için gidilen ve OYAK Çimento Grubu'na ait fabrikaların bulunduğu her bölgede, devlet üniversitesi veya devlet hastanelerinin diyaliz merkezlerine, OYAK Çimento Grubu tarafından kamu yararına birer adet diyaliz makinesi bağışlanmasıdır.

19 Kasım2015Perşembe günü Bolu'da başlayacak olan projenin ilk adımında, tüm Bolu Çimento çalışanlarına, ailelerine ve yakınlarına seminer verilecek. 20 Kasım 2015 Cuma günü, sabah saat 09.30'da, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda, Bolu ili Orta Öğretim Öğrenci ve Öğretmenlerine yönelik Böbrek Sağlığımızı Korumak İçin Sağlıklı Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri” eğitimi verilecektir. Yine 20 Kasım 2015 Cuma günü Bolu Valisi, il protokolünün ve Türk Böbrek Vakfı Başkanının katılımıyla saat 14.00'te düzenlenecek bağış töreninde, OYAK Bolu Çimento tarafından, Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Ünitesine bağışı yapılacak bir adet diyaliz makinesinin, bağış protokolü takdimi gerçekleştirilecektir. Haber Merkezi