AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Alaaddin Yılmaz önümüzdeki dönemde Bolu'nun havaalanına kavuşacağı müjdesini vererek; Ulaşım günümüz dünyasında her şeyden önemli. Bolu'daki bunca güzel şeyin bir de havaalanı ile süslenmesi lazım. Bu yatırımların Bolu'daki sosyal yaşama ve ekonomiye büyük katkıları olacaktır” dedi.
AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Alaaddin Yılmaz Bolu için dev projelerini sıralarken Bolu'ya açılacak İstanbul, Ankara, İzmir'den sonra Havacılık ve Uzay Bilimleri Meslek Yüksek Okulu ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile ilgili bilgi verdi. Yılmaz Bolu'nun önümüzdeki dönemde havaalanına kavuşacağı müjdesini kamuoyuna verdi.
Başkan Yılmaz konuyla ilgili; Ulaşım günümüz dünyasında her şeyden önemli. Bolu'daki bunca güzel şeyin bir de havaalanı ile süslenmesi lazım. Bu yatırımların Bolu'daki sosyal yaşama ve ekonomiye büyük katkıları olacaktır. Bolu'da olacak ve havaalanımız ile birlikte Bolu'ya çok büyük değerler katacaktır Bolu turizm kenti, spor ve üniversite kenti olacaksa Bolu'nun havaalanına ihtiyacı var.Bu proje için hiç boş durmadık. Belediye başkanı olduğumuz günden bu yana çalışmalarımız hızla sürdü. Hem Türk Hava Kurumuna, Hem Devlet Hava Meydanları İşletmesine, Hem de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ekiplerine çok ciddi çalışmalar yaptırarak Tugayın içindeki mevcut yerin havaalanı olması için çalışmaları tamamladık. Mevcut havalanın 50 metre kuzeyinde 3 bin 500 metre pist uzunluğunun onayını aldık. THK Uzay ve Havacılık Üniversitesi'nin Bolu'da açılması için girişimlerde bulunduk. Türk Hava Kurumu rektörü ile görüşmelerimiz çok olumlu geçti. THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban Bolu'ya gelerek bir dizi incelemelerde bulundular. Tarık Somer Lisesi'nin Yükseokul Tekel'den aldığımız D-100 bulunan binayı fakülte olarak önümüzdeki yıl eğitime açılması için gereken onaylar alındı. Bolu'da önümüzdeki dönemde ikinci üniversitemiz kurulmuş olacak. Tugayın içindeki alanın teknik ekip uçakların inip kalkabileceğini söyledi. Bolu Belediyesi ile Türk Hava Kurumu arasında yapılacak protokol dahilinde pistte düzenleme çalışmaları yapacağız. Bolu'da ikinci bir havaalanı üzerinde duruyoruz oda Tarık Somer Lisesi karşısında Ömerler Köyü'ne yakın bir alanda sadece sportif amaçlı model uçakların inip kalkış yapabileceği 1 kim boyunda pist olacak. Havaalanımız Bolu'ya hayırlı olsun” şeklinde konuştu.