“BUGÜN AYRILIŞ GÜNÜM”
Merkeze alınan Vali Ahmet Zahteroğulları'nı, sevenleri alkışlarla ve gözyaşlarıyla uğurladı. Valilik önünde veda konuşmasını yapan Zahteroğulları; Sevgili dostlarım, değerli arkadaşlarım hepinize çok teşekkür ediyorum, şeref verdiniz. Bir yıldır Bolu'da Allah sizlere hizmet etmeyi nasip etti, bugün ayrılış günüm. Buraya gelişimiz ne kadar normal ise gidişimizin de öyle olduğuna inanmak istiyorum. Biz devletimizin, milletimizin her zaman emrindeyiz, devletimiz bize ne görev verirse bundan önce de olduğu gibi bunu şerefle yapmaya gayret ettik, edeceğiz” dedi.

“ADAMLIK UCUZ OLSA, HERKES ADAM OLURDU”

26 yıllık meslek hayatında bir bürokrat olarak çok önemli görevlerde bulunduğunu ve bu zamana kadar hiç müfettişe ifade vermek zorunda kalmadığını ifade eden Zahteroğulları; Bundan sonra da böyle bir durum olmayacak inşallah” dedi. Veda konuşmasına devam eden Zahteroğulları; Ben buraya geldiğim günlerde bir söz söylemiştim; Gelirken nasıl geldiysem, giderken öyle gideceğim” demiştim. ADAM gibi gelip ADAM gibi gideceğim” demiştim. Adam gibi gelmenin, adam gibi durmanın bir bedeli var, adamlık pahalı bir şeydir. Adamlık ucuz olsa herkes adam olurdu” dedi.

“BOLU'NUN NE İLK VALİ'SİYİM NE DE SON”

Allah var, gam yok” diye sözlerine devam eden Zahteroğulları; Bu şehrin insanlarının bana gösterdiği sevgi, benim için dünyanın bütün makamlarından, bütün görevlerinden daha kıymetlidir. Bolu'nun ne ilk valisiyim ne son valisi, benden önceki arkadaşlarda çok güzel hizmetler yaptılar, benden sonra gelecek olanlar da çok güzel hizmetler yapacaklar, buna inanıyorum. Eğer bu bir yıllık sürede hoş bir seda bırakabildik ise, en önemlisi budur. Hep söylediğimiz gibi ne kadar yaşadığımız değil nasıl yaşadığımız , ne kadar kaldığımız değil nasıl kaldığımız ve nasıl ayrıldığımız önemlidir” dedi.

“MUTLUYUM”

Bolu halkının kendisine gösterdiği sevgiden gurur duyduğunu belirten Zahteroğulları; Ben iyi duygularla ayrılmış olmanın mutluluğu içindeyim. Daha önceden böyle bir sevgiyi göreceğimi bilseydim, sırf bunu görmek ve tatmak için tayinimi isteyebilirdim. Buraya kadar gelenlere, bana mesajlarını ulaştıranlara, o temiz kalplerinden bana; Vali amca sen gitme biz kışın da, karda da okula gideriz diyen yavrularımıza, hepinize çok teşekkür ediyorum, hepinizin gözlerinden öpüyorum. Hakkınızı helal edin” dedi.