Bolu Belediyespor Bocce Yaz Okulu çalışmalarını Karaçayır Bocce tesislerinde Antrenör Taner Şanlı nezaretinde günde yaptığı çift antrenmana sürdürüyor. İlimizi 1.Ligde temsil eden Bolu Belediyespor Bocce Takımında 10 lisanslı ve Milli sporcularda yer alıyor.
Bocce Yaz Okulu çalışmalarını Karaçayır tesislerinde antrenör Taner Şanlı nezaretinde sürdürüyor. Okulların kapanmasıyla birlikte Bolu Belediyespor adı altında açılan Bocce Yaz Okuluna ilgi her geçen gün artarak devam ediyor. Bocce sporu hakkında bilgiler veren Bolu Belediyespor Bocce Takımı Antrenörü Taner Şanlı Bolu Belediyespor Bocce takımından bahsetmeden önce kısaca Bocce branşını biraz size anlatayım. Bocce Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonuna bağlıdır. Bocce'nin içinde 3 ayrı oyun branşı vardır. Bunlar Raffa, Volo ve Petank. Bunun dışında Bocce ligleri vardır. Liglerden de kısaca bahsedecek olursak Bocce kulüp yarışmaları düzeyinde 3 tane ayrı ayrı ligi vardır. 1.Ligde 16 takım, 2. Ligde 20 takım ve 3.Ligde de yaklaşık 40 takım vardır. Bunlar her yıl faaliyet programına göre belirli tarih aralıklarına göre müsabakaları düzenlenir ve müsabakalar karma şekilde oynanır. Yani mikser bayan, erkek sporcu olma zorunluluğu vardır. Liglerin dışında Türkiye şampiyonaları müsabakaları vardır ve günümüzde de yeni bir spor dalı olmasına rağmen her gün sporcu sayısını artıran ve tanınan bir branş olma yolunda ilerlemektedir” dedi.
BOCCE 1.LİGİNDE YER ALMAKTAYIZ
Bolu Belediyespor Bocce Takımı ve Yaz Okulu hakkında ise açıklamalarda bulunan Şanlı Bolu Belediyespor olarak Bocce 1.Liginde yer almaktayız. 10 Lisanslı sporcumuz mevcuttur. Bu sporcuların içinden Milli Takımda yarışmış ve Türkiye şampiyonalarında derece yapan sporcularımız da var. Şuanda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde İl Spor Merkezleri adı altında Bocce'de de Yaz Okulumuz vardır. Antrenmanlarımızı Karaçayırda yapıyoruz. Hafta içi her gün 09:00-11:00 ve 14:30-16:00 arası gelmek isteyen çocuklarımızı bekliyoruz” diye konuştu.
Başarılı antrenör Taner Şanlı, ayrıca Bocce branşına müracaat için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Karaçayır Bocce Tesisleri ve Bobes GYM'den kayıt formlarını doldurmanız yeterlidir. Yaz okulunda istikrar ve devam etmek isteyen çocuklarımızı da yaz döneminden sonra Bolu Belediyespor bünyesine kazandıracağız” ifadelerini kullandı.