Kültür gezileri kapsamında vatandaşları Çanakkale'ye gönderen Bolu Belediyesi, Konya'ya da gezi düzenleyerek kültür gezilerine bir yenisini daha ekledi. Vatandaşların ülkenin tarihi ve kültürel yerlerini daha iyi tanıması, tarihi doku ve kültür bilincini oluşturmak amacıyla düzenlenen gezi kapsamında, 41 kişi Konya'nın tarihi, turistik mekânları ile birlikte müze ve türbeleri ziyaret etti.

Bolu Belediyesi'nin kültür gezileri devam ediyor. Çanakkale gezisi ile başlayan kültür gezileri sona ererek Konya gezileri başladı. Bolu Belediyesi'ne müracaat eden yedi grup Konya'yı gezme imkânı buldu. Son olarak gezi kapsamında 41 kişi, Mevlana Müzesi, Yeşil Türbe, Şems-i Tebrizi Türbesi, Aladdin Tepesi Cami ve Sarayı, Karatay Medresesi Müzesi, İnce Minareli Medrese, Üçler Mezarlığı ve Sultan Selim Cami'sini ziyaret etti.

Düzenlenen kültür gezileriyle seyahat etme imkânı olmayan vatandaşlara ülkenin tarihi ve kültürel öneme sahip şehirlerini, kültür merkezlerini görme imkânı sunduklarını belirten Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz sosyal belediyecilik anlayışının gereği olarak gezilerin devam edeceğini söyledi. Başkan Yılmaz, Konya, insanlık tarihi açıdan önemli medeniyetlere sahne olmuş, oldukça zengin bir kültürün izlerini bağrında taşıyan, Mevlana gibi yetiştirdiği İslam büyükleri ile gönülleri fetheden, bir müze şehir kimliğine sahip olan istisna bir şehirdir. Dünya görüşü ve insan sevgisi ile Mevlana Celaleddin Rumi ile milletimizin hazır cevaplılığı ve kıvrak zekâsıyla tanıdığı Nasreddin Hoca gibi milli kültürümüzün manevi mimarlarının yaşadığı şehir Konya'ya, Kültür Gezilerimiz kapsamında gezi düzenledik. Ülkemizin tarihi ve kültürel yerlerini, seyahat etme imkânı olmayan vatandaşlarımıza görme imkânı sağlıyoruz. Ülkenin tarihi ve kültürel yerlerini görmek, tarihte meydana gelen olayları kalıcı ve doğru şekilde gelecek kuşaklara aktarmak sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği olarak devam edecektir” diye konuştu.