Bolu Belediyesi, Bolu Belediyesi MHP Meclis Üyesi Ercan Üsküp'ü hayatını kaybettiği yönünde belediye ilan servisinden anons yapıldığı iddialarını yalanladı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bolu Belediyesi şu ifadeleri kullandı;

Bolu Belediyesi Meclis Üyesi Ercan Üsküp'ün vefat ettiği ve vefat ilanının Bolu Belediyesi İlan Servisi tarafından yapıldığına dair haber yayınlanmış, akabinde bu haber yerel basınımızda ve ulusal basında da yer almıştır. Yayınlanan haber metinlerinde de ilanın Bolu Belediyesi İlan Servisi tarafından yapıldığı ısrarla vurgulanmıştır.

12.11.2014 tarihinde, saat 13.30'da Bolu Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdür Vekili İsmail Şentürk konu ile ilgili İlan Servisi ile görüşmüş, böyle bir ilanın yapılmadığı bilgisini yetkililerden almıştır. Ancak, Ercan İlkin isimli bir vefat haberinin yayınlandığı tespit edilmiştir. Özel Kalem Müdür Vekili Selim Süren de, Belediye Meclis Üyesi Ercan Üsküp ile saat 13.37'de telefonla görüşerek konu hakkında bilgi alışverişinde bulunmuş, Ercan Üsküp te konu ile ilgili İlan Servisi yetkilileri ile görüştüğünü olayın yanlış anlamadan ibaret olduğunu beyan etmiştir.

Yerel Basınımızda ve ulusal basında yapılan bu haber çerçevesinde tekrar belirtmemiz gerekir ki; Belediye Meclis Üyemiz Ercan Üsküp'ün ölüm ilanı Bolu Belediyesi tarafından yayınlanmamıştır. Maalesef, yerel basın mensuplarımız da Bolu Belediyesi yetkilileri ile görüşerek haberin doğruluğunu teyit etmemişlerdir. Belediye Meclis Üyemiz Ercan Üsküp'te Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nda katıldığı toplantı esnasında konu ile ilgili beyanat verdiği basın mensuplarına bu konunun Bolu Belediyesi ile ilgisinin olmadığını söylememiştir. Ancak akşam saatlerinde kişisel Facebook hesabından Belediye anonsunun yanlış anlaşılmasından dolayı vefat etmiş olduğum haberi yayılmıştır” bilgisini vermiştir. Yanlış anlaşılmanın tamamen ilanı dinleyen vatandaşlarımızdan kaynaklandığı kanaatindeyiz.

12.11.2014 tarihinde vefat eden Ercan İlkin başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına sabırlar diler, Belediye Meclis Üyemiz Ercan Üsküp'e uzun ve sağlıklı ömürler dileriz.