Haber: Sefa GÜNAY

Bolu Belediyesi temel atma törenlerine bir yenisini daha ekleyerek, Aşağısoku Mahallesinde yapımına başlayarak bir kısmını bitirdiği Bolu Belediyesi Ek Hizmet Binası için de temel atma töreni düzenledi.

“YOĞUNLUK TEMEL ATMAYA VAKİT BULAMADIK”

Temel atma töreninde açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Yoğunluktan buranın temelini atmaya fırsat bulamadık. Binanın bir kısmı bitti. Resmi bitiş tarihi için 01.01.2022. Aralık sonunda Allah nasip ederse tekrar açılışına davet edeceğiz. Yoğunluk temel atmaya vakit bulamadık. Bu sene oldukça yoğun çalışıyoruz. Bu binayı neden yapıyoruz? Önce onu izah edeyim. Buradaki 20 dönümlük ek alanı biz bir kuruş para ödemeden belediyemize kazandırdık. Biz burayı kamulaştırsaydık burada çok mağdur olacak insan vardı. Burada biz 18. Madde uygulaması yaptık. Hem vatandaş mağdur olmadı, hem de biz 20 dönümlük ek hizmet sahası kazandık. Hizmet sağası bizim için önemli. Biz malzemelerimizi depolayacak alan bulamadık. Bunun sıkıntısını yaşıyorduk. Yol kenarlarına koyuyorduk. Şimdi çok önemli kısmı burada depolanacak. Bizim çok önemli müdürlüklerimiz var. Fen İşleri, Destek hizmetleri gibi. Ama bu önemli müdürlüklerimiz baraka gibi yapılarda faaliyet gösteriyor. Belediyenin en çok yatırım yapan en çok bütçeyi kullanan birimleri barakadaydı. İşte biz bu eksikliği gördük ek hizmet binasına ihtiyacımızı yapmaya başladık. Burada inşallah şeffaf çalışma odaları olacak. Birbirine bağlantılı müdürlükler alt alta olacak. Yine temizlik işleri müdürlüğünde çalışan arkadaşlarımızın doğru dürüst yemek yiyeceği bir alan yok. Burası bodrum artı üç katlı bina olacak arkasında da modern bir yemek hane olacak. Arkadaşlarımız mesai durumlarını göre burada yemek yiyebilecekler” dedi.

“ŞİMDİDEN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM”

Yukarı Çarşıdan sökülen taşların sağlam olanları ek hizmet binasında kullanacaklarını belirten Başkan Özcan, “Buraya biz 9 milyondan ihaleye çıktık. İhalede ciddi kırım olmuş. Sebebi, biz işi alan müteahhitlere düzgün ödeme yapıyoruz. Müteahhitler Bolu Belediyesinin işine girerken param nasıl olsa zamanında ödenir düşüncesiyle hesap yapıyor. 9 milyondan ihaleye çıkmışız 6 milyona buranın sözleşmesini yapmışız. İşin süresini 220 gün olarak ön görmüşüz. Hızlı ilerlediği için müteahhidimiz bana verdiği söze göre Aralık ayının sonunda burası tamamlanmış olacak. Yukarı Çarşıdan söktüğümüz taşların sağlamlarını burada değerlendireceğiz. Tasarruf etmeye çalışıyoruz. Binamızın toplam inşaat alanı 3 Bin 420 metrekare. Bu binada Fen İşleri Müdürlüğümüz, Destek Hizmetleri Müdürlüğümüz, Etüt Proje Müdürlüğü ve Belediyemizin şirketi faaliyet gösterecek. Burada ayrıca bir adet toplantı salonumuz olacak. Bir adette konferans salonumuz olacak. Buralarda daha çok mesleki eğitime dönük kurslar düzenlenecek. Bolu Belediyesi ek hizmet binasının şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.