Bolu Belediyesi, son günlerde Bolu Belediyesi'nin SGK'ya olan borcuyla ilgili yapılan haberlere açıklama yaparak cevap verdi. Bolu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
Son günlerde ilimizde yayın yapan bazı yerel gazetelerde Bolu Belediyesi'nin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ya borcu olduğu yönünde asılsız haberler yapılarak belediyemiz yıpratılmaya çalışılmaktadır. Haberlerde yer alan ‘Bolu Belediyesi'nin prim borcunun Eylül/2013 ayı sonu itibariyle 1 milyon 446 bin lira' olduğu ifadeleri tamamen gerçek dışıdır.
10 yılda 600 milyon TL'nin üzerinde yatırım yapmış ve 2014 yılı bütçesi 120 milyon TL olan Bolu Belediyesi hakkında yapılan ve kamuoyunu yanlış bilgilendiren ‘Belediye'den SGK'ya milyonluk borç' şeklindeki gerçek dışı haberler basın ilkelerine uymamaktadır.
Bolu Belediyesi'nin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ya olan borçları 6111 Sayılı Kanun hükümleri kapsamında taksitlendirilmiş olup, 12.06.2014 tarih itibari ile icra takibine konu borcu bulunmamaktadır.
Sadece Bolu Belediyesi'ni yıpratmaya yönelik olarak asılsız haber yapan bu yayın organlarını şiddetle kınar, halkımızın bu tür haberlere itibar göstermemesini önemle rica ederiz.