Toplantıya, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaman, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ile kitap tanıtımlarının gerçekleştirildiği toplantıya Bolu Araştırmaları Merkezi Sorumlusu İsmail Şentürk, Editör Hüseyin Tunçay, Adnan Tüfekçi'nin kardeşi Ayten Yavuz, Emin Acar'ın oğlu Rahmi Acar, Yurdaer Kalaycı, Ali Rıza Tekemen'in torunu Tamer Çizmecioğlu ve Orhan Ersoy katıldı.

“BOLU BELEDİYESİ'NDE, ŞU AN 79. KİTABI BASMIŞ DURUMDAYIZ”

Bolu Belediyesi Kültür Yayınları çerçevesinde Bolu Araştırmaları Merkezi koordinesinde yeni basımı gerçekleştirilen 9 kitabın tanıtımının gerçekleştirildiği toplantıda bir konuşma yapan, Bolu Belediyesi kültürel faaliyetlerinin bir tespiti niteliğinde adlandırıldığı, 2004'ten bugüne 79 kitabın basımının gerçekleştiğinin altını çizen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Öncelikle Bolu'ya değer katan çok kıymetli büyüklerimiz ve onların hayat hikayelerini, onlarla beraber 14 kişinin hayat hikayesini yazan çok değerli dostumuz Hüseyin Tunçay Bey… Göreve başladığımız günden bu yana 79 tane eserin Bolu Belediyesi yayını olarak hayata geçmesini sağlayan mesai arkadaşlarım… Ben 2004 yılında Belediye Başkanı olduğumda, Fahri Tuna kardeşim; ‘Kültür faaliyetlerine ağırlık verelim. Kitap basalım. Bunlar kalıcı olur.' demişti. Kültürel faaliyetler, Fahri Tuna kardeşimizin ilk Belediye Başkanı olduğumuzda bizi ziyareti ile başladı. Allah'a binlerce şükür ki bizden önce bir kitabı bile basamamış Bolu Belediyesi'nde, şu an 79. kitabı basmış durumdayız. Bu konuda emeği geçen fikir babası Fahri Tuna Bey'e ve bütün çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“BUNLARIN HER BİRİ GELECEK İÇİN BİRER TESPİTTİR”

Basılan her kitabın birer tespit niteliğinde olduğuna vurgu yapan Başkan Yılmaz, Bunların her biri gelecek için birer tespittir. Şu an 25 mahallelerimizin de kitabı var. Bunlara dahil değil fakat onlar da bir nevi Bolu Belediyesi'nin mahalle tespitleridir. Biz hasbelkader ekibimizle beraber değerlendirebildiklerimizi yazmaya çalıştık. Bizler işlerini seven insanların heyecanlarına ortak olmaya, Bolu Belediyesi olarak ev sahipliği yapmaya çalışıyoruz. İşin özü, burada bulunan kıymetli insanlar. Ben bu hazırlanan kitaplar neticesinde, hem hocalarımıza hem üniversitemize şükranlarımı sunuyorum. Göreve geldiğimiz günden bu yana Bolu'nun her şeyiyle ilgilenmeye çalıştık. Arkadaşlarımızın gayretleriyle de güzel şeyler yapmaya çalıştık. Bizler de ekibimizle birlikte hoş bir sadâ bırakabildiysek ne mutlu bize. Ben hepinize teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Allah yâr ve yardımcımız olsun. Allah hepimizin bahtını açık etsin. Hepinize saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

Toplantıda, Adnan Tüfekçi, Emin Acar, Yurdaer Kalaycı, Dr. Mehmet Şener Yücetürk, Ali Rıza Tekemen, Orhan Ersoy ve Süreyya Astarcı'nın hayatlarının anlatıldığı kitapların yanı sıra; Editör Doç. Dr. Nihal Doğan tarafından yazılan, Bolu ve Mutfak Kültürü kitabı ile İsmail Eker, Aydın Çelik, Ayşe Kaya ve Aylin Aydın tarafından yazılan, Bolu'nun Endemik ve Nadir Bitkileri kitabının da tanıtımı gerçekleştirildi.

Not:Kitaplar Bolu Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü'nden temin edilebilir.