Bolu Belediyesi yüzünü Orta Asya'ya döndü!

Köroğlu Festivali'yle birlikte Orta Asya'da bulunan Türki Cumhuriyetlerle yakın ilişkiler gerçekleştirmek isteyen Bolu Belediyesi, yüzünü resmen Orta Asya'ya döndü. Türki Cumhuriyetlerden 5 kardeş çalışması devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında ilk olarak Azerbeycan'ın Qazax şehriyle antlaşma yapılacak.

Bolu'nun Türkiye'ye değil, Dünya'ya tanıtılması için önemli bir argüman olarak görülen ve bu noktada çalışmaların devam ettiği Köroğlu Festivali'nin ikincisini gerçekleştirmek için görüşmeler devam ediyor. Çalışmalarla yakından ilgilenen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, daha önce balkanlar ve Avrupa'dan yapılan protokollerle Bolu'yu kardeş şehir yapıyordu.

Köroğlu Festivali'yle birlikte Orta Asya ülkeleriyle ‘Köroğlu' ismi üzerinde birliktelik kurmaya çalışan Başkan Yılmaz, Azerbeycan'a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında önemli mesafeler aldı. Burada yaptıkları görüşmeler sonrası Azerbeycan'ın Qazax kentiyle kardeş şehir olacaklarını belirten Başkan Yılmaz, bu çalışmaların Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan ve Kırgızistan'la devam edeceğini belirtti. Yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla Türki Cumhuriyetlerde en az 5 kardeş şehir oluşturmayı planladıklarını sözlerine ekledi.