Bolu Belediyesi yardıma muhtaç vatandaşlara dağıtılan yardımların adaletli olması için yeni bir sistem üzerinde çalışıyor.
Bolu Belediyesi yardıma muhtaç vatandaşlara dağıtılan yardımların adaletli olması için yeni bir sistem üzerinde çalışıyor. Yeni sistemde yardıma muhtaç olan vatandaşların isimleri bilgisayar ortamına aktarılacak ve nereden ne kadar yardım aldığı, kimin verdiği, bugüne kadar ne tür yardımlarda bulunulduğu da görülebilecek. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'daki aç ve açıkta olan varsa bunun sorumluluğu Belediye Başkanı olarak bana aittir” dedi.
Teknik bir altyapı ile Bolu'da yardıma muhtaç vatandaşların kaydı bilgisayar ortamına aktarıldıktan sonra, bugüne kadar yapılan yardımlar ve açıklamaları da not düşülecek. Böylece hangi vatandaşın hangi kurumdan ne ölçüde yardım aldığı bilgilerine de kolayca ulaşılabilecek.
Yardıma muhtaç insanların sayısının belirlenmesi için Türkiye'de büyük sıkıntılar yaşanırken, bu konuda en sağlıklı istatistiki bilgilerin yine Bolu'da olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, Bazıları farklı farklı kuruluşlardan çok fazla yardım alırken, bazıları da gerektiği kadar yardıma ulaşamıyor. Bu adaletsizliği ortadan kaldırmak istiyoruz. Bunun için de yeni bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Yeni sistemde yardıma muhtaç olan vatandaşlarımızın isimleri bilgisayar ortamına aktarılacak. Nereden ne kadar yardım aldığı, kimin verdiği, bugüne kadar ne tür yardımlarda bulunulduğu da not düşülecek. Böylece bu tür vatandaşlarımıza yardım etmek isteyenler bu bilgilere Bolu Belediyesi vasıtasıyla kolayca ulaşabilecek, Yardımlar belirli kişiler üzerinde değil, ihtiyacı olanlara yönlendirilecek” diye konuştu.
Bolu halkının yardımsever insanlardan oluştuğunu, bugüne kadar da Bolu Belediyesi aracılığıyla ihtiyaç sahibi çok sayıda insana ulaştıklarını belirten Başkan Yılmaz, Bolu'daki aç ve açıkta olan varsa bunun sorumluluğu Belediye Başkanı olarak bana aittir. Tabi benden önce de Sayın Valimize aittir. Bu nedenle ihtiyacı olanlara ulaşma noktasında elimizden gelenin en iyisini yapmak durumundayız” dedi.