Bolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Su ve Kanalizasyon İşleri tarafından yapılan açıklama ile vatandaşlar su sayaçları ve su tesisatlarında yaşanabilecek donma tehlikesine karşı uyarıldı.

Hava sıcaklıklarının özellikle önümüzdeki günlerde sıfır derecenin altına düşeceği için su sayaçlarının ve su tesisatlarının donmaması konusunda Bolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Su ve Kanalizasyon İşleri tarafından vatandaşlar uyarıldı. Özellikle açıkta bulunan su sayaçlarına karşı vatandaşların önlem almaları gerektiğini bildiren yetkililer, açıktaki sayaçların soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılması ve cam yünü, talaş gibi çeşitli izolasyon malzemeleriyle izole edilmesi gerektiğini belirtti.

Donduktan sonra ısıtmaya çalışmayın!

Vatandaşların önlem alınmadığı taktirde donan su sayaçlarına ısıtarak müdahalede bulunmamaları gerektiğini de belirten yetkililer; Buz tutmuş su sayacı herhangi bir ısıtıcı ile ısıtılmamalıdır. Aksi takdirde ısı farkı sayacın patlamasına neden olabilir. Abonelerimiz alınan önlemlere rağmen, yaşayabilecekleri sorunların çözümüne yönelik, 444 26 58 numaralı telefondan yardım isteyebilirler” diye konuştu. Haber Merkezi