Çevrecilik konusunda Türkiye'de örnek belediyelerden birisi olan Bolu Belediyesi birçok çevre projelerinin yanı sıra geri dönüşüm malzemelerini de park ve bahçelerde kullanarak değerlendirmeye başladı.

Katı Atıklardan Elektrik Üretim Projesi ile ‘Türkiye'nin En Çevreci Belediyesi' ödülünü elinde bulunduran ve daha birçok çevre projesi ile adından sıkça söz ettiren Bolu Belediyesi, geri dönüşüm malzemelerini de farklı bir şekilde değerlendirmeye başladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma ile özellikle park, bahçeler ve peyzaj çalışması alanlarında eski saksı, demir, lastik, plastik vb. birçok geri dönüşüm malzemesi yeniden şekillendirilerek içleri çiçeklerle donatılıyor ve görsel bir şölen oluşturuluyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü bunların yanında parklarda bulunan ve kullanılamaz hale gelen kaydıraklardan da topuklu ayakkabı şeklinde saksılar yaparak üzerlerinde bitkiler yetiştiriyor. Geri dönüşebilecek her türlü malzemeyi çalışma alanlarında kullanmayı hedefleyen müdürlük, her geçen gün bu malzemelerden yapılan farklı bir ürünü de şehrin belirli noktalarında kullanıma alacak. Haber Merkezi