Haber; Beyza Nur GÜNAY

Gerçekleşen Bolu Belediyesi Meclisi Ağustos Ayı 1. Oturumunda alınan kararla birlikte Bolu Belediyesine ait 6 adet parselin satışı için encümene yetki verildi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yaptığı konuşmada Türkiye genelinde gayrimenkul konusunda en fakir Belediyelerden birisi olduğumuzu belirterek geçmiş dönemde yapılan satışları eleştirdi. Özcan; “ Bu 6 adet parseller küçük parseller ihtiyaç duymadığımız parseller. Genellikle de konut planı olarak işlenmiş imar planında. Bu parselleri satıp yatırımlarımız için kullanmak istiyoruz. Daha öncede satış kararı alınmış satılmamış. Şu anda da piyasa hareketli. Ben satılabileceğini düşünüyorum. Satılmazsa da canımız sağ olsun. İlla satacağız diye de bir ley yok. Gayrimenkul konusunda en fakir belediyelerden biriyiz. O kadar çok satmışlar ki 2018’de 34 milyon liralık satış yapılmış” dedi. Başkan Özcan bu sözlerin ardından Meclis üyelerinden Belediye ait 6 adet parselin satışı için encümene yetki verilmesini istedi.

6 ADET PARSEL SATILIYOR

Mülkiyeti Belediye’ye ait olan Kılıçarslan Mahallesi 2792 Ada-3 Parsel, Aşağı Soku Mahallesi 1343 ada-1 parsel, 3405 ada-1 parsel ve Paşaköy Mahallesi 2138 Ada 6 parsel, 3330 Ada 1 Parselden oluşan toplamda 6 Adet parsel satışa çıkartılacak.