Bolu Belediyesi, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından kullanılan makam aracıyla ilgili yapılan haberler üzerine açıklamalarda bulundu. Belediye tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;
İlimizde yayın yapan bir basın kuruluşunun genel yayın yönetmeni ve aynı zamanda köşe yazarı tarafından kaleme alınan ‘Başkanlar ve arabaları' başlıklı yazıda yine Bolu Belediyesi ve Bolu Belediyesi Başkanı Alaaddin Yılmaz asılsız ve yalan iddialarla yıpratılmaya çalışılmaktadır.
Köşe yazısında belirtildiği gibi Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın makam aracı Toyota Land Cruiser marka olup otomobilin değeri 300 bin Euro değildir. 2011 yılında Bolu Belediyesi tarafından makam aracı kiralanması veya satın alınması konusunda araştırmalar yapılmış, satın almanın kiralamaya göre daha ekonomik olduğu tespit edilerek, 24.03.2011 tarihinde Toyota Land Cruiser marka otomobil KDV dahil 145 bin 140 TL'ye satın alınmıştır.
Gerçek dışı, yalan bilgilerle haber yapan ve köşe yazan bu gazeteler ve çalışanlarının tek amaçları, Bolu Belediyesi'ni halkın gözünde küçültmektir. Bu tür yalan içerikli haber ve köşe yazıları ile basın ilke ve kurallarına uymayarak halkı yanlış bilgilendiren bu kişi ve kurumları şiddetle kınıyor yine vatandaşlarımızdan bu tür haber ve kaynaklarına itibar etmemelerini önemle rica ediyoruz.
Kamuoyuna duyurulur.