Bolu Belediyesi tarafından düzenenen ‘Büyük Bahar Buluşması” ve Laptop dağıtım törenine binlerce Bolulu katıldı. Bahar Şöleninde konuşan Bolu Beleidye Başkanı AlaaddinYılmaz, Bolu Belediyesi olarak da Türkiye'de ilk defa dördüncü yıldır Bolu'daki bir liseyi bitiren ve 4 yıllık bir üniversiteyi kazanan bütün öğrencilerimize bilgisayar dağıtıyoruz. Bu dağıtım Türkiye'de ilktir ve Bolu'da yapılmaktadır. Bunu bir bahar şenliği içinde kutlamak istedik” dedi.
Bolu Belediyesi tarafından 4 yıldır sürdürülen üniversite öğrencilerine bilgisayar verme geleneği, bu yıl bahar buluşması adı altında farklı bir boyut kazandı. ‘Büyük Bahar Buluşması' adında bir organizasyon düzenlenirken, Boluluların etkinliğe büyük ilgi gösterdiği görüldü. Organizasyonda 2012 yılında 4 yıl ve üzeri örgün eğitim yapan üniversitelerden birine kayıt yaptırmış, Bolu Merkez ilçedeki lise ve dengi okullardan mezun öğrencilere dizüstü bilgisayar hediye edildi.
“TÜRKİYE'DE İLKTİR VE BOLU'DA YAPILMAKTADIR”
Şölen havasında geçen etkinlik folklor gösterisi ile başladı. Ardından konuşmalara geçildi. İlk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İzzet Babamız sağlıklı ve eğitimli genç yetiştirebilmek için sistemini kurmuş, hem okul hem sağlık alanında lazım olan bütün yatırımları Bolu'da ilave ve ek olarak yapmıştır. Yani gençliğimizin hem dinamik, hem enerjik hem de eğitimli olması için. Çünkü geleceğimiz gençlerimiz. Hepimiz çocuklarımız, torunlarımız için varız. Bolu Belediyesi olarak da Türkiye'de ilk defa dördüncü yıldır Bolu'daki bir liseyi bitiren ve 4 yıllık bir üniversiteyi kazanan bütün öğrencilerimize bilgisayar dağıtıyoruz. Bu dağıtım Türkiye'de ilktir ve Bolu'da yapılmaktadır. Bunu bir bahar şenliği içinde kutlamak istedik” diye konuştu.
“ARTIK TÜNELİN UCU GÖRÜNDÜ”
Bolu Belediyesi olarak 9 yıldır yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Başkan Yılmaz, Bütün mahallelere elimizi uzatmaya çalıştığımızı, her mahallede çalışma yürüttüğümüzü biliyorsunuz. Belediye Başkanı olduğumuzda 25 mahallemiz varken, şuanda 43 mahalleye ulaştık. 25 mahallede işleri bitirememişken, 43 mahalleye çıkınca işimizin ne kadar zor olduğunu biliyorduk. Gece gündüz sizlere hizmetkar olabilmek için gayretlerimiz sürüyor. Bolu'nun bütün işlerini bitiremeyiz, bitirmemiz mümkün değil. Zaten biterse bizde bitmiş oluruz. Ama her mahallede önemli işler yaptığımızı Bolu'nun hep ilklerini beraber yürüttüğümüzü biliyorsunuz. Geldiğimiz günden bu güne kadar yol yapıyoruz. En fazla şikayet konusu da yollar. Artık tünelin ucu göründü. 15 gün sonra İzzet Baysal Caddesi'ndeki trafik rahata kavuşacak. Sonra her geçen gün adım adım Bolu iyiye doğru gidecek” dedi.
“MÜTHİŞ BİR GÜÇ VAR ARKAMIZDA”
Başkan Yılmaz, Göreve geldiğimizden bu güne kadar bütün gücümüzle çalışıyoruz. Tek başına iktidar olmanın verdiği müthiş bir güç var arkamızda. Milletvekillerimiz var. Allah razı olsun, Ankara'da her işimizi takip eden milletvekillerimiz var. Birde işlerimizi engellemeye çalışan milletvekillerimiz var. Onlardan da Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.
“Her şey güzel bir Bolu için”
Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ise, Türkiye gelişiyor, dönüşüyor Bolu'da bundan nasibini alıyor. Nimet külfetsiz kazanılmıyor. Nasıl bir şeyi elde etmek için gayret ediyorsak, ortaya güzel bir şey çıkması için çalışılması lazım. Her şeyin en iyisini hak eden Bolumuzda bu hizmetlerin devam ettiğini görmek, hele bir de neticelendikten sonra kavuşacağımız güzellikler