Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Atatürk'ün bizlere bıraktığı en büyük miras Cumhuriyettir. Atatürk'ü anmak, O'nun mirasına sahip çıkmakla olur. Cumhuriyete sahip çıkmak da ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü korumak; milli egemenliğimize, demokrasimize ve istikrarımıza yönelik tehditlere karşı yekvücut olmak demektir” dedi.

Başkan Alaaddin Yılmaz, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 77'nci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yılmaz, mesajında şunları kaydetti:

“Dünyanın gördüğü en büyük asker ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 77'nci yıldönümünde milletçe saygı ve minnetle anmaktayız. Atatürk'ün bizlere bıraktığı en büyük miras Cumhuriyet'tir. Atatürk'ü anmak, O'nun mirasına sahip çıkmakla olur. Cumhuriyet'e sahip çıkmak da ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü korumak; milli egemenliğimize, demokrasimize ve istikrarımıza yönelik tehditlere karşı yekvücut olmak demektir.

Atatürk'ün idealleri, milli egemenliğin tesis edilerek, ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesine çıkmasını sağlamaktı. Ülkemiz, demokratikleşme ve kalkınma yolunda geçmişte karşı karşıya kaldığı badirelerin her zaman üstesinden gelmeyi başarmış, demokrasisini ve istikrarını her geçen gün daha da güçlendirmiştir. Milletimiz, laik ve demokratik Cumhuriyetten taviz vermeden, Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerlemeye azim ve kararlılıkla devam edecektir. Milli birlik ve bütünlüğümüz ile istikrarımızı bozmaya hiçbir kuvvet engel olamayacak ve Türkiye Cumhuriyeti devleti sonsuza değin yaşayacaktır.

Milli Kurtuluş Savaşımızı kazanarak Cumhuriyetimizi kuran, milletimizin ve vatanımızın bağımsızlığını sağlayan Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun silah arkadaşlarını ve tüm fedakâr kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi bir kez daha şükranla, minnetle ve rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.” Haber Merkezi