Sivil Toplum Diyaloğu Programı çerçevesinde geliştirilen ve Bolu'da yer alan medya aktörlerinin AB ile ilgili konularda kapasite ve verimliliklerinin arttırılması ile Bolu ve AB'de yer alan medya aktörleri arasında sürdürülebilir bir diyalog oluşturma amacı taşıyan IVME Projesi kapsamında Avrupa'ya doğru yola çıktı.

IVME Projesi'nin eğitim faaliyetleri kapsamında Avrupa'ya giden basın mensupları, 10 günlük inceleme gezisinde bulunacak. Geçtiğimiz haftalarda Bolu'da gerçekleşen eğitimde, Avrupa Birliği hakkında genel konular, Türkiye'nin AB'ye katılım süreci, AB ve Türkiye arasındaki işbirliği çalışmaları, AB sürecinde Türkiye'nin kazanımları, AB medyası, AB'de gazetecilerin hakları ve sorumlulukları ve gazetecilerin yararlanabileceği AB fonları gibi konular hakkında Bolu'da görev yapan basın mensuplarına bilgiler verilmişti.

Proje kapsamında Avrupa'ya giden basın mensupları, Almanya ve Belçika'yı gezerek, Brükselde'ki Avrupa Birliği Parlamentosu'nu ziyaret edecek, projenin Almanya'daki ortağı Radio Leinehertz aracılığıyla Almanya'daki basın kuruluşları ile sağlıklı ve sürdürülebilir ilişkiler kuracak.

Proje gezisi hakkında bilgi veren Medyalog Yapım Yönetim Kurulu Başkanı Mert Minisker, amaçlarının Bolu basının Avrupa standartlarına ulaşması olduğunu belirterek, Bu kapsamda hazırladığımız proje AB tarafından kabul edildi. Biz de Bolu'daki eğitimlerimizi tamamladıktan sonra projenim Almanya ve Belçika ayağını gerçekleştirmek adına yola çıkıyoruz. Umarım proje amacına ulaşır ve Bolu basını Avrupa standartlarına ulaşır. Bu sayede, hem çalışanlarımız hem de kurumlarımız daha kaliteli bir basın hayatına ulaşır” ifadesini kullandı. Haber Merkezi