Medyalog Yapım tarafından hazırlanan ve Bolu'da görev yapan basın mensuplarını kapsayan Avrupa Birliği Projesi, Türkiye çapında ilk 16 medya projesi arasına girerek destek almaya hak kazandı. Kısa adı 'IVME (IncreasingtheVitaliy of Media EnstitiesRegarding EU-Relatedİssues) AB Konularında Medya Kapasitesinin Artırılması'olan projeile Bolu Basınına yeni bir ivme gelecek.

Bolu'da görev yapan medya mensuplarının Avrupa Birliği konusunda bilgilerinin artırılması ve Türkiye'nin katılım sürecinin sağlıklı bir şekilde kavranmasının hedeflendiği proje ile Bolu ve AB ülkeleri arasında yeni bir köprü kurulmuş olacak. Hem Bolu medyasında hem de Bolu halkında farkındalık oluşturacak IVME Projesi, mesleki anlamda AB ülkelerindeki medya mensuplarıyla sürdürülebilir ilişkilerin gelişmesini de sağlayacak.

Online platformlar, eğitim faaliyetleri, AB ülkelerinde görev yapan basın mensuplarıyla ortak etkinlikler gibi farklı çalışmaları kapsayan IVME projesi, Bolu halkına Avrupa Birliği'ni en doğru şekilde aktaracak, kamuoyunda oluşmuş yanlış algıların azaltılmasında önemli rol üstlenecek. Ayrıca Bolu'dan yaklaşık 30 basın mensubu Almanya ve Belçika'ya giderek, Brükselde'ki Avrupa Birliği Parlamentosu'nu ziyaret edecek, projenin Almanya'daki ortağı RadioLeinehertz aracılığıyla Almanya'daki basın kuruluşları ile sağlıklı ve sürdürülebilir ilişkiler kurulacaktır.

Medyalog Yapım'ın proje sahibi olduğu projede Bolu Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü sosyal ortak, Almanya'da yayın yapanı RadioLeinehertz eş ortak olarak yer almaktadır.

IVME Projesi Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen bir toplantı ile kamuoyuna duyuruldu

'Avrupa Birliği Konularında Medya Kapasitesi'ninArtılıması' Projesi'nin tanıtım toplantısı Bolu'da görev yapan basın mensuplarının katılımıyla Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Bolu Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Fidan, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu, Bolu Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdür Gürbüz Yavuz, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri İsmail Gören, IVME Proje ortağı Şerife Uluğ, IVME Proje Koordinatörü Mehmet Uzun, Medyalog Yapım ortakları ve Bolu'da görev yapan çok sayıda basın mensubu katıldı.

Proje ortağı Şerife Uluğ tarafından projenin kapsamı basın mensuplarıyla paylaşıldı. Sunumun ardından söz alan Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu, "Böyle bir projeyi Bolu'ya kazandırdıkları için Medyalog Yapım'a çok teşekkür ederim. Medyalog Yapım'ın Bolu Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve böyle bir projeye imza atması gerçekten onur verici. Bolu Basını bundan sonra çok daha iyi yerlere gelecektir. Bu projenin Bolu'daki basın mensuplarına çok şey katacağı ortada. İnşallah bundan sonra da güzel projelere imza atılacaktır. Bolu'ya hayırlı olsun" dedi.

Son olarak söz alan Bolu Vali Yardımcısı Ayhan Kartlı, Medyalog Yapım'a proje için teşekkür ederek, "AB projeleri gerçekten kabulü ve gerçekleştirilmesi zor projelerdir. Projenin uygunlanma safhasıyla birlikte, basınımız da daha dinamik, daha donanımlı ve daha gelişmiş bir hal alacaktır. Projenin Bolu kamuoyuna katkısı da büyük olacaktır. IVME Projesi'nin Bolu basınına ve Bolu'ya hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. Haber Merkezi