Baro Başkanı Ferit Atalay yazılı bir açıklama yaparak İsrail'in acımasız ve vahşi saldırısını nefretle kınadıklarını söyledi.
Ferit Atalay açıklamasında şu ifadelere yer verdi; İsrail, 2. Dünya savaşı yıllarında faşizmin Yahudilere uyguladığı soykırımın aynısını Filistin halkına uyguluyor. Birkaç gün önce hava harekat ile başlayan ve dün geceden itibaren kara harekatı ile devam eden ve Filistin halkını tamamen yok etmeyi hedeflemiş bu vahşi saldırı karşısında tüm dünya sadece seyir ile yetiniyor. İsrail'in büyük ortağı ABD bu acımasız soykırım ve yok etmeyi onaylayan bir suskunluk içinde. Güvenlik konseyi ise saldırıya zımnen onay vermiş durumda. İsrail'de çocuklar tankların altında kalarak ölüyor. Kadınların bedenleri şarapnellerle parçalanıyor. Filistin halkı taşlarla sapanlarla direnmeye çalışıyor. Filistin halkı İsrail kurulduğu günden bu güne değin aynı acıları yaşıyor.
İnsan onuru ile bağdaşmayan bu yok etme harekatı boğazımıza düğümlenmiş bir yumruk gibi içimizi acıtıyor vicdanlarımızı kanatıyor, bizi de Filistin halkı gibi çaresizliğin kucağına itiyor. Filistin'in tarihi ve yazgısı ile Türk halkının yazgısı özdeş. Ancak İsrail 'in bu vahşi saldırısını seyretmekle yetininler de bu suçun ortağı. 21. yüzyılda böyle bir trajedinin yaşanmasına izin verenler de bu suçun ortağı. İsrail'in sırtını sıvazlayarak Ortadoğu'yu yeniden düzenlemek isteyenler de bu İsrail saldırısı karşısında susanlar da bu suçun ortağı.
Türkiye Cumhuriyeti derhal, gecikmeksizin en etkili diplomatik önlemleri alarak Filistin Halkının yanında olduğunu etkili bir biçimde dünyaya ilan etmelidir. Sabır ve sınama sözcükleri ile yetinmeksizin gereği derhal yapılmalıdır. ÇARESİZ VE ÇÖZÜMSÜZ DEĞİLİZ.
Bolu Barosu İsrail'in bu acımasız ve vahşi saldırısını nefretle kınamakta Filistin'de Ölen, yerinden yurdundan sürülen her ailenin, İnsanın acısını derinden hissetmektedir.”