Bolu Barosu Başkanı Av. Ferit Atalay Ankara'da meydana gelen patlamayı kınadıklarını belirterek, toplumun tüm kesimini barış ekseninde toplanmaya davet etti.

Bolu Adliyesi önünde bir araya gelen Bolu Barosu üyeleri, burada bir basın açıklaması yaptı. Basın metnini okuyan Bolu Baro Başkanı Av. Ferit Atalay, Ankara'da sivil toplum kuruluşlarınca Ankara Tren Garı kavşağında düzenlenen 'Emek, Barış, Demokrasi Mitingi'nde meydana gelen patlamada 95 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti ve şu açıklamaları yaptı; Orta Doğunun tarihi yeniden yazılıyor. Kurulduğu günden beri " Yurtta Sulh Cihanda Sulh" ilkesine bağlı olarak varlığını sürdüren Türkiye Cumhuriyeti Sistemli olarak içine çekildiği Orta Doğunun bataklığına " Beceriksizce" düşürülmüş durumda. Emperyalizmin, Böl/Yönet tuzağına düşerek ülke içindeki etnik kimlikleri ve mezhep ayrılıklarını besleyen, Orta Doğuyu kana bulayan Cihatçı ve Irkçı Terör Örgütlerinin savaş alanına ülkeyi taşıma becerisi gösterenler bu vahşi katliamda sorumluluğu bulunan kişilerdir. Ankara'da birlerce kişi barışı savunmak için toplanmıştı. Barış bu insanların en meşru talebiydi. Bağımsız eşit özgür bir ülkede yaşamayı istiyordu tümü.” Atalay açıklamalarına şöyle devam etti;

“Gerek Kürt kimliği üzerinden gerekse Islam'ın adı kullanılarak sürdürülen terör insanlık şuçudur”

Ancak ülkemizi seçim öncesi kaos ve şiddet ortamına sürükleyerek gerilim siyasetinden medet umanlar,dökülen kan üzerinden oy hesabı yapanlar korkunç bir vahşetin tezgahtarı oldular.

Bu toplantıyı kana bulayanların amacı Barış içinde yaşamayı düşünen Türk Halkını yılgınlığa umutsuzluğa düşürmektir. Yıllardır Orta Doğuda demokratik bir ülke olarak yaşama becerisini gösteren Türkiye Cumhuriyetine yönelik bu eylem, ülkeyi Cihatçı/Selefi ve Ayrılıkçı terörün batağına çekerek parçalama amacına yöneliktir. Ortadoğu kan ve gözyaşı ile biçimlenirken köktendinci ve ayrılıkçı teröre sempati duyarak onlarla uzlaşmayı hayal edenler bu kıyımların ortağıdır. Daha dün Reyhanlı'da/Suruç'ta/ Diyarbakır'da ve Ankara'da yaşanan insan kıyımı Türk Halkının barış içinde yaşama iradesine saldırıdır. Gerek Kürt kimliği üzerinden gerekse Islam'ın adı kullanılarak sürdürülen terör insanlık şuçudur.

“Barış Ve Demokrasi Konusunda Israrcı Olmalıyız”

Yürütmeye düşen ilk görev bu korkunç katliamın faillerini bulmak ve adalet önünde hesap sormaktır. Ancak bunu yapabilmek , tarafsız ve yansız davranarak ayrıştırıcı bir dil kullanmaktan kaçınmakla mümkündür. Dileriz ki bu ülkeyi yönetenler ve yönetmeye talip olanlar ülkemizin bir Ortadoğu ülkesi olamayacağını ve Türk Halkının buna izin vermeyeceğini görmüşlerdir. Ankara'da patlayan bomba ile birlikte Ankara Barosuna kayıtlı Avukat Uygar Coşkun'u da yitirmiş bulunmaktayız. Meslektaşımız ile birlikte bu patlamada can veren, ayrıca Diyarbakır ve Erzurum'da teröre kurban verdiğimiz güvenlik görevlileri de dahil olmak üzere bu uğurda yitirdiğimiz tüm insanlarımızı rahmetle anıyor ailelerine ve sizlere sabırlar diliyorum. Bizler siyasal kimliklerimizi ve inançlarımızı arkalayarak ve gerekirse kendimizi yeniden konumlandırarak kolektif aklımızı kullanmak suretiyle Barış Ve Demokrasi Konusunda ısrarcı Olmalıyız. Terörün amacı toplumu sindirmek korkutmak ve kendi dayatacağı biçimde toplumu yönetmektir. Bu tuzağa düşmeyeceğiz. Bu vahşeti ve kıyım' unutmayacağız, unutturmayacağız.Terörden korkmayacağız yılmayacağız. Hepinize bir kez daha başsağlığı diliyor, bu acılarla bir kez daha karşılaşmamayı umud ediyorum.” Cumhuriyet Kadınları Derneği Bolu Şubesi üyeleri de Bolu Adliyesi önüne gelerek, Bolu Barosu Üyelerinin açıklamasına destek verdi. Haber Merkezi