Bolu Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Fatma Kubilay Gerede'de vahşice katledilen Dilay Gül ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Kubilay, 21 yaşında üniversite öğrencisi, hayatının baharında gelecek hayalleri olan bir genç kız koparıldı hayattan. Sebep! Bir erkeğin platonik aşkına karşılık vermedi” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Gerede'de dersten çıkıp yurduna döndüğü sırada platoniği tarafından boğazı kesilerek vahşice katledilen üniversitete öğrenci 21 yaşındaki Dilay Gül'ün yaşamını yitirmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Kubilay, Maalesef, yine kadına şiddet! Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gerede Meslek Yüksek Okulu 1.sınıf öğrencisi Dilay Gül 21 yaşında hayatının baharında, sırf kadın olduğu için canice katledildi. 21 yaşında üniversite öğrencisi, hayatının baharında gelecek hayalleri olan bir genç kız koparıldı hayattan. Sebep! Bir erkeğin platonik aşkına karşılık vermedi. Tüm kamuoyuna sesleniyoruz; her zaman söylediğimiz gibi kadın önce insandır. Yaşama hakkının Anayasal bir hak olduğu, Allah'ın verdiği canı sadece Allah'ın aldığını asla unutmamalıdır diyoruz” dedi.

“TEK SUÇU KADIN OLMAK OLAN İNSANLAR, DİLAY'LAR ÖLMESİN”

Bu tip olayların önüne geçilmesi için yasal düzenlemelerin derhal yapılması gerekliliğini ifade eden Kubilay, Bu dünya kadınlar içinde yaşanılır olmalı ve bunun için herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi için gerekli yasal düzenlenmelerin derhal yapılması ve faillere en ağır cezaların verilmesi için yetkililere bir kez daha sesleniyoruz. Biz Bolu Barosu olarak kadınlarımızın, genç kızlarımızın her türlü haklarının en önemlisi yaşama haklarının korunması için tüm yasal düzenlemelerin yapılmasının takipçisi olacağımızı bir kez daha yineliyoruz ve Dilay için ailesine gerekli bütün hukuki yardımın yapılacağını tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Son olarak yeter artık! Tek suçu kadın olmak olan insanlar, Dilay'lar ölmesin diyoruz” ifadelerine yer verdi. Yaşar DİNÇER