Bolu Bağışçılar Vakfı, 2014 yılında Bolu ilinde gerçekleşecek çevrenin korunması ve iklim değişikliği konulu projeler için Çevrenin Korunması ve İklim değişikliği Hibe Programı” başlattı. Program kapsamında 40 STK temsilcisine Termal Otel'de 2 günlük eğitim düzenlendi.
Program boyunca İstanbul Yuva Derneğinden gelen iki proje uzmanı Hibe programı konusunda detaylı bilgi verirken, interaktif ve katılımcı bir takım eğitimlerle de sivil toplum kuruluşlarının bu konuda proje geliştirme ve yürütme kapasitelerinin artırılması hedeflendi.
Dünya'dan ve Türkiye'den çeşitli proje örnekleri de anlatılan eğitimde STK'lara toplam kampanya sürecinin 6 ay olduğu ve bu sürecin bir sonraki adımında başvuru yapan kurumların projelerinin değerlendirme komitesince eleneceği ve uygun görülen projelere 2500 USD hibe verileceği bilgisi verildi.
Bolu Bağışçılar Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Yamaner ve Vakıf Genel Sekreteri Öznur Akkaya STK'lar ile birlikte tüm eğitimlere katılırken konuşmalar yaptılar.
Yamaner Bolu Bağışçılar Vakfı olarak Sivil Toplum Kurumlarının kapasite gelişimlerini önemsediklerini, Türkiye'de karşılıksız hibe veren sayılı vakıftan biri olduklarını belirtirken, Bolu'da ilk defa yapılan Çevre ve İklim Değişikliği Hibe programının sivil toplum kurumlarına hem finansal destek sunacağını hem de projeler konusunda geliştireceğini umut ettiklerini söyledi.
Akkaya ise hibe programının uluslararası bir vakıf destekli olduğunu ve duruma sadece yaklaşık 5000 TL'lik bir hibe olarak bakılmaması gerektiğini, gelen projelerin ulusal ve uluslararası çok çeşitli kaynak, rapor ve benzeri alanlarda yer alacağının bu durumun hem Bolu ilinin marka değerine katkı sunacağının hem de STK'nun kendi tanıtımı ve projesini çok geniş kitlelere duyurma imkanı sunacağının altını çizdi.