Bolu Bağışçılar Vakfı ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında 2015/2016 eğitim dönemi öncesi okul öncesi öğretmen ve idarecilerine motivasyon atölyesi pikniği düzenlendi. Çobankaya Şehit Murat Paçal İköğretim Okulunda düzenlenen etkinliğe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Milli Eğitim Öncesi Şube Müdürü Recai Yörük, Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin Erbayram, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bestami Erkoç, A.İ.B.Ü Okul Öncesi Merkez Müdürü Prof. Dr. Yasemin Aydoğan, akademisyenler ve çok sayıda öğretmen ve idareci katıldı.

Motivasyon atölyesi pikniğinin ikinci bölümünde ise Doç. Dr. Dilşat Mirzaoğlu paraşüt ve çeşitli materyallerle hareket eğitimi verirken Bağışçılar Vakfı Anaokulu öğretmeni Elif Poyraz ebru sanatı, mozaik ile tablo eğitim atölyesi yaptı. Programın son bölümünde ise Prof. Dr. Yasemin Aydoğan öğretmenlerin taleplerini ve ihtiyaçlarını dinledi ve sorularını cevapladı.

Köy halkının da destek olduğu etkinlikte gözleme açıp ikram eden kadınlar renkli görüntülere sahne olurken katılımcılar programı alışılagelmişin dışında ve eğlenceli bulduklarını dile getirdiler.

Programda konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Bağışçılar Vakfı Bolu için çok çeşitli faaliyetleri destekliyor ve yürütüyor fakat Okul Öncesine bilhassa önem veriyor, bu gün ki etkinlikte de görüyorum ki öğretmenlerimiz hem eğleniyor kaynaşıp piknik yapıyor hem de katılımcı eğlenceli eğitimler alıyorlar, Bolu'muzdaki tüm anaokullarımız hem donanımı, mimarisi ve öğretmenleriyle çok kaliteli ve Türkiye standartlarının üstünde, programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin Erbayram ise yaptığı konuşmasında, "Başlatmış olduğumuz okul öncesi okullaşma oranı kampanyası neticesinde % 5'lerden % 90'lara ulaştığımızı görüyoruz. Bu mutluluk verici fakat bizim için sadece okullaşma oranının yüksek olması değil öğretmenlerimizin mutlu olması, motivasyonlu olması, başarılı olması da çok önemli. Bu gün ki etkinlik görüyorum ki bilhassa öğretmenlerimizi çok memnun etti. Sizlerden projeler talepler geldiği sürece biz hep yanınızdayız, Yeni eğitim dönemi herkese hayırlı olsun, bu gün de emeği geçen bizlere kapılarını açan Çobankaya İlköğretim Okulu müdürü Demet Baysan başta olmak üzere tüm öğretmen ve görevli personeline teşekkür ediyorum." dedi.

Köy okulu bahçesinde renkli görüntülere sahne olan piknik ve eğitim atölyelerinde öğretmenler böyle programların sürekliliğini talep etti. Haber Merkezi