Aktif Toplum Derneği Abant'ın dünü bugünü ve yarını” adlı panel düzenledi. Çevrenin Korunması ve İklim Değişikliği Hibe Programı kapsamında Bolu Bağışçılar Vakfı hibe desteği ile Mudurnulular Derneği ve Limnoji Derneği paydaşlığında desteklenen panel Ticaret Odasında gerçekleşti.

Prof. Dr. Burhan Aytuğ, Doç Dr. Ahmet Apaydın, Prof. Dr. Okan Külköylüoğlu'nun panelist olarak yer aldığı panelde ; Türkiye florasının tarihi ve Abant gölü hakkındaki çalışmalar, Abant gölünün jeolojisi ve hidrolojisi, Abant gölü tabiat parkı neden Abant gölü milli parkı olmasın? başlıkları irdelendi.

Vali yardımcıları Ayhan Kartlı ve Mustafa Özsoy, Belediye başkan yardımcısı İhsan Ağcan, Bolu Bağışçılar Vakfı Yönetim kurulu başkanı Şerafettin Erbayram, Mudurnulular Derneği başkanı Celalettin Çelebi programda hazır bulunurken yapılan açılış konuşmalarda, Abant'ın dünyaca bilinen bir tabiat parkı olduğunun Bolu'nun en büyük değerlerinden biri olduğunun altı çizildi.

Vakıf başkanı sayın Şerafettin Erbayram ise yaptığı konuşmasında Dünya genelinde 12 ülkede eş zamanlı yürütülen projenin Türkiye ayağı vakfımızın yürüttüğü Çevrenin korunması ve İklim değişikliği hibe programıdır, uluslar arası yayınlarda yer alacak bu projelerden biri bugün burada izleyeceğimiz Abant'ın dünü bugünü yarını adlı paneldir. Kendilerine başarılar dilerken buradan diğer tüm STK'lara projeler ile geldikleri takdirde maddi manevi onlarında yanında olacağımızın mesajını yinelemek istiyorum” dedi. Program sonunda panelistlere plaketler takdim edilirken, plaketlerdeki iğne oyası ile işlenmiş Abant çiğdemi figürü ilgi çekti.