Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) öncülüğünde gerçekleştirilen Yerel Katılımcılık ve Sosyal Sorumluluk Çalıştayı” ile farklı kentlerde başarıyla uygulanan modeller, Gümüşhaneli özel sektör, kamu ve sivil toplum temsilcilerine tanıtıldı. Örnek ve başarılı model olarak davet edilen Bolu Bağışçılar Vakfı'nı temsilen vakıf genel sekreteri Öznur Akkaya katıldı.

TÜSEV ve Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi işbirliği ile yapılan Gümüşhane Yerel Katılımcılık ve Sosyal Sorumluluk Çalıştayı”, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ile kamu kurum ve kuruluş temsilcilerini bir araya getirdi. Gümüşhane için en faydalı olabilecek modellerin hayata geçmesi için ilk adım olması planlanan çalıştay kapsamında gençlik, yerel bağışçılık ve kırsal kalkınma alanlarına özel çalışma grupları oluşturularak, kentin sorunlarına çözüm arandı.

Çalıştay kapsamında gerçekleştirilen panelde Hüsnü Özyeğin Vakfı Kırsal Kalkınma Projeleri Koordinatörü Murat Bayramoğlu,Toplum Gönülleri Vakfı Gençbank Programı Koordinatörü Can Ercebe ve Bolu Bağışçılar Vakfı Genel Sektereri Öznur Akkaya konuşmalar yaptı.

Öznur Akkaya yaptığı konuşmasında Boluluların kendi kaynaklarını kullanarak şehirde çözüm üretme süreçleri nasıl işliyor? Türkiye'nin ilk Bağışçılar Vakfı modeli olan BBV nasıl kuruldu? Gümüşhane'de veya başka şehirlerde kurulabilmesi için neler gerekir? gibi başlıklarla konuşmasını yaparken Başka şehirlerde de Bolu Bağışçılar Vakfı modeli sorumlu toplum liderleri öncülüğünde kurulabilir, Şerafettin ERBAYRAM'ı, Uğur TUNÇOK'u, Haldun TASMAN'ı ve tüm mütevelli üyelerimizi başka şehirlerdeki iş adamlarından ayıran tek farklılıkları Vakıf kültürüne yatkın olmaları, hayırseverliği ve bağışçılığı desteklemeleri ve şehrin sorunlarının çözümünde ortak akıl ve güçle bir arada olmayı seçen sorumlu toplum liderleri olmalarıdır, her şehirde onlar gibi sosyal sorumluluk sahibi toplum lideri iş insanları muhakkak vardır ” dedi.