Bolu'ya eğitim ve sağlık alanında 132 eser kazandıran ve yıllar önce Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin (AİBÜ) kurucusu hayırsever işadamı merhum İzzet Baysal, ölümünün 14'üncü yılında anıt mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.
5 Mart 2000 yılında yaşamını yitiren ve yaptığı hayırlarla 'Bolu'nun Babası' olarak anılan merhum İzzet Baysal, ölümünün 14'üncü yılında anıt mezarı başında anıldı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy kampusünde bulunan anıt mezarda düzenlenen törene Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar akın katıldı. Törende konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İzzet Baysal sayesinde Bolu'nun bugünlere geldiğini söyleyerek, "Merhum İzzet Babamızın kentimize kattıkları ortadadır. Bolu'ya bu kadar değer veren ve tüm varlığını bağışlayan İzzet Baysal'ı bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum. Ruhu şad olsun" diye konuştu.
Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları da merhum İzzet Baysal'a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, "Bolu'nun bütün erkanı hayırsever insan için bir araya geliyor. Bize bu birlikteliğin sağlanmasında vesile olan İzzet Baysal'ı şükran ve minnetle anıyorum. Kendisine buradan sesleniyorum. Yerinizde rahat uyuyun. Eserlerinize sahip çıkacağız. Hem bizler hem de yeni nesil sizleri unutmayacak" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından il müftüsü tarafından dua okunurken, bazı vatandaşlar duygusal anlar yaşadı. Duanın ardından başta protokol üyeleri olmak üzere törene katılan herkes anıt mezara çiçek bıraktı.