Boluspor'da stat tehlikesi. 2015-2016 futbol sezonunda kırmızı beyazlılar, iç saha maçlarında sıkıntı çekeceğe benziyor. Bolu Atatürk Stadyumunun, Türkiye Futbol Federasyonunun UEFA kriterleri doğrultusunda Güvenlik Sertifikası ve Sağlamlık raporunu şimdilik alamamasından dolayı Boluspor'un iç saha maçlarını kendi sahasında oynaması zora girdi.

Haber Merkezi

2015-2016 futbol sezonunda kırmızı beyazlılar, iç saha maçlarını başka il de mi oynayacak? Bolu Atatürk Stadyumunun, Türkiye Futbol Federasyonunun UEFA kriterleri doğrultusunda Güvenlik Sertifikası ve Sağlamlık raporu alamamasından dolayı Boluspor'un iç saha maçlarını kendi sahasında oynaması zora girdi. Temmuz ayının başında 2015-2016 futbol sezonunu açmaya hazırlanan kırmızı beyazlılar, raporların sonuçlarını bekliyor.

Bolu Atatürk Stadyumundaki Güvenlik Sertifikası ve Sağlamlık raporu konusu çözüme kavuşmaz ise, kırmızı beyazlılar 2015-2016 futbol sezonunda maçlarını başka şehirde oynamak zorunda kalacak.

2015-2016 futbol sezonunda Boluspor'u stat tehlikesi bekliyor. 1958 yılında hizmete açılan Boluspor Atatürk Stadyumu dönem dönem yenilendi. Yıllara meydan okuyan Bolu Atatürk Stadyumu ile ilgili bu sezon kırmızı beyazlıların başı ağrıyacak gibi görünüyor. Edinilen bilgilere göre Bolu Atatürk Stadyumu, Türkiye Futbol Federasyonunun UEFA kriterleri doğrultusunda şimdilik Güvenlik Sertifikası ve Sağlamlık Raporu alamadı. Bolusporlu idareciler çeşitli mercilerle bu konuyu masaya yatırdı ancak şimdiye kadar olumlu bir şey çıkmadı. Bolusporlu idarecilerin, konu ile ilgili girişimlerini sürdürdükleri öğrenildi.

BOLU ATATÜRK STADYUMU

BOLUSPOR

Bolu Atatürk stadyumu Bolu'da 9000 kapasiteli olan stadyumdur. Boluspor'un iç saha maçlarına ev sahipliği yapan stadyum çok amaçlı kullanılabilir. 1958 yılında hizmete girmiştir.

Stadyumun zemini çim ve futbol sahasının drenajı mevcuttur. Cim sahanın su ihtiyacı artezyen suyundan 60 tonluk su deposuna santraviç motorları ile depoya basılarak sahayı sulama işlemi yapılmaktadır. Altı kulvarlı atletizm pisti vardır. Tribünlerin altında hakem, müşahit ve sporcu soyunma odaları, bisiklet eğitim merkezi, iş atölyeleri ve depolar bulunmaktadır.

1999 yılında bakıma alınarak basın ve protokol tribünlerinde gerekli değişiklik yapılmıştır. Depremde zarar gören kapalı tribünün girişe göre sağ tarafta bulunan bloğun beton üst çatı örtüsü ve kale arkaları tribünleri yıkılmıştır. 2000 yılı sonunda bakım ve onarım çalışmaları ile tesise kapalı tribünün kolon güçlendirilmeleri yapılmıştır. 2002 yılında pazar tarafındaki kale arkası yapılmıştır. Diğer kale arkası ise yapılamamıştır. 2006-2007 sezonunda turnikeli sisteme geçilmiştir, ayrıca döner panolu reklam sistemine geçilmiştir.

Atatürk Stadyumu'nda 2008 yılında birçok yenilik olmuştur. Kapalı tribünün üstündeki beton çatı kaldırılmış ve uzay çatı diye bildiğimiz çatı sistemi ile kapanmıştır. Kapalı tribünün kenarlarına tribünler yapılmıştır ve pazar tarafındaki kale arkasıyla birleştirmek için kamera kabinleri için bir bina şeklinde bölüm yapılmıştır, aynı işlem 17 Temmuz Spor Salonu tarafına da uygulanmıştır.

Stadın tel örgüleri kaldırılmıştır. Soyunma odaları yenilenmiştir. Misafir seyirci bölümü daha öncelerinde pazar tarafındaki kale arkasının kapalıdan tarafındaki bölümden kapalı tribünün 17 Temmuz Spor Salonu tarafına alınmıştır. Stadın tamamı koltuklandırılmıştır. Maraton tribünün üstüde uzay çatı ile kapanmıştır. Elektronik skorboarda geçilmiştir, ayrıca stadyumda ses sistemi dahil birçok yenilik olmuştur.

Kayseri Atatürk Stadı'nın ışıklandırma sistemi 2009 senesinin başında alınarak stada takılmak için çalışmalara başlanmıştır. Işıklandırma sistemi 2009-2010 sezonunda devreye girmiş ve stadyum gece maçları için uygun hale gelmiştir.

BOLU ATATÜRK STADYUMU BİLGİLER

Yer : Bolu, Türkiye

Temel atma : 1956

Açılış : 1958

Yenileme : 2000-2006

Zemin : Doğal Çim

Kapasite : 8881

Boyutlar : 68 x 105