Mengen'de Uygulamalı Uzakdoğu Mutfak Eğitimi Semineri verildi. Seminerde AŞPAFED Mengen de Öğrencilerle Buluştu.
Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu bünyesinde bulunan Alaturka Gastronomi Derneği ile Mengen Meslek Yüksekokulu Genç Aşçılar Topluluğu'nun ortaklaşa düzenlediği Uzakdoğu Mutfağı Workshop ve Söyleşi etkinliği Gerede ve Yeniçağa Turizm Otelcilik Meslek Liselerinin katılımı ile Mengen Meslek Yüksek Okulunda gerçekleştirildi. Mengen bu yılda seminer ve eğitimlerle aşçı adaylarına ev sahipliği yapıyor.
Seminer etkinliği AİBÜ Mengen Meslek Yüksek Okulu'nda Okul Müdürü Prof. Dr. E. Elif Yücetürk, Öğretim Görevlileri Berker Çiftçi, Ali Kemal Kemer, Fuat Bayram, Hüseyin Taş, Mehmet Abdullah Sümmen'in ev sahipliği ile gerçekleştirildi.
Gerede Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Okul Müdürü Mehmet Alan, Müdür Yardımcısı Ahmet Gülen, Beslenme Öğretmenleri Mustafa Ayaz, Eda Karabulut, Gamze Curnal ve öğrenciler, Yeniçağa Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmenleri Yusuf Algan, Erkan Yıldırım ve öğrencilerde seminere katıldı.
Program Uzakdoğu Mutfağı'ndan Suşi – Soşin – Masabi (Japon Mutfağı) yemekleri Ömer Faruk Yılmaz, Okan Aydemir ve Atakan Çakırtaş'ın yapımı ile başladı. Öğrenciler mutfaktaki uygulamayı baştan sona izleyerek soru cevaplarla yemek yapımı tamamlandı.
Seminer ve Söyleşi Etkinlik Şefleri, Esat Özata, Hüseyin Bölük, Ömer Faruk Yılmaz, Okan Aydemir, Atakan Çakırtaş, Günay Hasdemir, Halil Güldemir, Men Hyuk Lee isimlerinden oluştu. Etkinlik mutfak eğitim Seminerinden sonra soru – cevap şeklinde devam etti.