Geçtiğimiz hafta ilimizde başlayan 2.Kademe Boks Antrenörlük kursu tüm hızıyla devam ediyor. 5-18 Mayıs tarihleri arasında Bolu'da başlayan antrenör kursunda 39 antrenör 2.Kademe Boks Antrenörlüğü belgesi alabilmek için ter dökerken, bayanlarında ilgisi oldukça büyük.
Boks Federasyonu Bolu 2014 yılı 2.Kademe Boks Antrenörlük Kursu ilimizde tüm hızıyla devam ediyor. 5 Mayıs 2014 tarihinde başlayan kursa Federasyon adına Satılmış Çolak, Yusuf Teke ve İrfan Polat kursa katılan yaklaşık 39 antrenöre teknik taktik konularında bilgiler veriyor. Kursa katılan 39 antrenör Pazar günü yapılacak teorik sınavda 2.Kademe Boks Antrenörlük belgesi alabilmek için ter dökecek.
Sınav öncesi Bolu Boks Federasyonu İl Temsilcisi Hakkı Koltukçuoğlu, Nejmi Güner, Boks Federasyonu adına kurs yöneticisi Satılmış Çolak, Teknik Taktik Hocası İrfan Polat ve Kursa katılan Antrenör Vefa Karadeniz açıklamalarda bulundu.
“SINAVDA BAŞARILI OLAN KURSİYERLERİMİZ 2.KADEME ANTRENÖRLÜK BELGELERİNİ ALMAYA HAK KAZANACAKLAR”
Türkiye Boks Federasyonu adına kursa katılan Satılmış Çolak, Boks Federasyonu antrenör eğitim seminerinde görevli kurs yöneticisiyim. Boks Federasyonunun 2014 yılı faaliyet programında 2. kademe antrenör Boks kursunu Bolu'da açmış bulunuyoruz. 05-18 Mayıs tarihleri arasında bu kursumuzu gerçekleştiriyoruz. Bizim 05-13 Mayıs tarihleri arasında, Üniversite hocalarıyla teorik ders yapıldı. 13-18 tarihlerinde ise, Boks Federasyonunun eğitim kurulundaki hocalarımızdan Yusuf Teke ve İrfan Polat hocalarımız uygulamalı olarak teknik-taktik kursları vermektedir. Bu kursun sonucunda uygulamalı olarak kursiyerlerimiz sınava tabi tutulacaklar. Sınavda başarılı olan kursiyerlerimiz 2.kademe antrenörlük belgelerini almaya hak kazanacaklar. Her şeyden önce Bolu'da bize bu zemini hazırlayan İl Temsilcimiz Hakkı Bey ve Bolu boks antrenörü Nejmi Güner hocamız bize bu konuda bu zemini hazırladılar bu imkanı bizlere sundular. Kendilerine teşekkür ediyorum.”
“BOLU BELEDİYESİNDEN VE TÜM SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDEN DESTEK BEKLİYORUZ”
Bolu Boks Federasyonu İl Temsilcisi Hakkı Koltukçuoğlu ise şunları dile getirdi: Bolu'daki boksu daha aktif hale getirebilmek için antrenörlük kursu düzenledik. Federasyonumuzun desteğiyle. İlimizde 25 yıl sonra ilk kez gerçekleştirilecek olan Üst Minikler Türkiye Şampiyonası 14-19 Haziran tarihleri arasında Bolu'da yapılacak. İlimizde 25 yıl sonra ilk kez yapılacak olan Minikler Türkiye Şampiyonasında yaklaşık 700-800 sporcu yarışacak. 25 Yıl sonra ilk kez Bolu'nun ev sahipliği yapacağı Türkiye Şampiyonasında, ilimizin önce gelen bürokratlarından ve Bolu halkından destek bekliyoruz. Bolulu hemşerilerimize Boks sporunu tanıtmak, sevdirmek adına çok güzel bir turnuva olacak. İnşallah bu tür büyük turnuvalar ve şampiyonlar daha da artarak Bolu'nun ismini tüm dünyaya duyurabiliriz. Bunun için Bolu Belediyesinden ve tüm sivil toplum örgütlerinden destek bekliyoruz” dedi.
“FİZİKİ ŞARTLARIMIZ GÜZEL OLURSA, DAHA İYİ SPORCULAR YETİŞTİRİRİZ”
Bolu Boks antrenörlerinden Nejmi Güler ise şöyle konuştu: 2008 yılında Bolu'ya geldim. Hakkı hocamla birlikte boksta ilk adımları attık. Yıllarca boks sporunu yaptım. Emekli oldum. Boks salonu kurduk. Bolu'da boksun ilerletmek tek gayemiz. Türk sporuna yararlı olması, milli sporcular yetiştirmek. 2.kademe boks antrenörlük belgemizi inşallah kursun sonunda alacağız. Teknik bilgileri yüksek antrenör hocalarımız geldi. Bu eğitimleri bizlere veriyorlar. Allah izin verirse, üst minikler Türkiye Şampiyonası Bolu'da yapılacak. Bu şampiyona da 4 boksörümüzle mücadele edeceğiz. Madalyalar bekliyoruz. Kursa katılan bütün hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Bolu'da işadamlarımızdan boks sporu ile ilgili çok büyük destek istemiyorum. İller arası turnuvalara gidiy