Bolu Genç İş adamları Derneği (BOGİAD) üyelerini Abant'ta birlik ve beraberlik gecesi düzenledi. Geceye katılan Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, yaptığı konuşmasında teknolojiye ve ARGE'in önemine değinerek genç iş adamlarına tavsiyelerde bulundu.
Bolu Abant Palace Otel'de düzenlenen geceye Vali Ahmet Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkanı Allaaddin Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, Bolu Genç İş adamları Derneği (BOGİAD) Başkanı Cüneyt Koparan genç iş adamları ve davetliler katıldı.
BOGİAD Başkanı Cüneyt Koparan yaptığı konuşmasında, İlimizdeki genç iş adamlarının kaynaşmasını sağlamak iş birliğine mesleki ve ekonomik alışverişe zemin hazırlamak, sivil toplum kuruluşları, resmi ve özel kuruluşlarla iş birliği gerçekleştirmek, Bolu'nun sorunlarına katkı sağlamak için yola çıktık. İlk göreve geldiğimiz günden bugüne kadar yaptığımız çalışmalar ve ziyaretlerle BOGİAD'ın gücünü ve Bolu için taşıdığı önemi tüm Bolu'ya aktarmaya çalıştık. Gördüğümüz büyük ilgi ve teveccüh bizler için büyük bir şevk ve gurur kaynağı oldu. Şehir ölçeğinde sağlanmış sinerji ve üyelerimizle her geçen gün daha da pekişen dayanışmamızı Bolu için yakın gelecekte çok daha büyük projelere imza atmak için kullanmak istiyoruz. BOGİAD olarak önceliklerimiz BOGİAD üyelerinin etkili bir dayanışma içerisinde olması tüm genç girişimcileri BOGİAD çatısı altında toplamaktır. Yönetim kurulu olarak ilimizdeki genç iş adamlarının kaynaşmasını sağlamak iş birliğine mesleki ve ekonomik alışverişe zemin hazırlamak, sivil toplum kuruluşları, resmi ve özel kuruluşlarla iş birliği gerçekleştirmek, Bolu'nun sorunlarına katkı sağlamak için yola çıktık. Aynı zamanda sosyal kültürel ticari girişimleri desteklemek ve geliştirmek için etkinlikler geliştirmeye, araştırmalar yapmaya, projeler geliştirmeye ve bunun sonucunda da yeni girişimciler oluşturarak dinamik bir girişimcilik teşvik etmek arzusundayız” dedi.
Daha sonra söz alan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da konuşmasında, Sizlerin hedefinin çok büyük olması lazım. Teşebbüs ruhu en az olan il Bolu Merkez. İlçeler teşebbüslük açısından çok daha iyi. Ama bütün amacımız şu sizlerle. Önce çok büyük hedeflerle Bolu'yu ve kendi branşınızdaki olan mesleği geleceğe iyi taşımaktır. Hiçbir bahaneniz yok çünkü sağlam bir alt yapı üzerindesiniz. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Bizlerinde sizin emrinizde olduğumuzu hiç unutmayın yeter ki proje üretin diyerek, bütün umudumuz Bolu'nun gençleri, inşallah bu gücünüzü birlikteliğinizi, dayanışmanızı iyi sürdürürsünüz birbirinize iyi destek olursunuz, bazen imkanınız yetmediği zaman birlikte iş yapabilme kabiliyetinizi iyi sürdürüşünüz, biz kendi kuşağımız olarak bunu başaramadık ama sizler bu alt yapıyı oluşturabilirsiniz diyorum, birlikteliğinizi kutluyorum” dedi.
Teknolojiye ve ARGE'ye yatırım yapmalıyız”
Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları genç iş adamlarına hitaben yaptığı konuşmasında Aranızda olmaktan çok mutluyum, biz millet olarak üretmeyi ve ticareti öğrendik Ülkemizin çok güçlü olduğu dönemlerde bile üretim ve ticaret bildiğiniz gibi gayri Müslimlerin yada yabancı tebaanın elinde idi. Bu coğrafyanın çocukları askerlik yaparlardı, ziraatla uğraşırlardı. Ticaret ve üretimin tansiyonu büyük ölçüde onlara düşüyordu. Ama belli bir dönem sonra Anadolu'da yavaş yavaş biz bize kaldığımızda üretim ve ticareti de öğrendik. Bundan sonra Cumhuriyetin 100'ncü yılında 500 milyar dolar ihracat hedefi koymuş bir ülke olarak bunu yakalamak için uğraşmak zorundayız. Bolu biraz geri kaldı ama Bolu'nun bu potansiyeli olduğunu görüyorum, sizleri görünce ümitleniyorum. İki şeye ihtiyacımız var bir tanesi, fakirlikten kurtulup belli bir refah düzeyi yakalayınca, bu bize yeter düşüncesi hakim oluyor, daha ileri atılımlar için ces