İstanbul Geredeliler Derneği ve Bolu Platformunun bu sene ortaklaşa organize ettiği Geleneksel Kaz Yeme Gecesi Beykoz Koru'sunda gerçekleştirildi.

Bu sene 6'ıncısı gerçekleştirilen kaz yeme gecesine, siyaset, bürokrasi, iş dünyası ve STK'lardan yaklaşık 400 kişi katıldı. Geceye Gümrük Ve Ticaret Bakan Yardımcısı(eski) Fatih Metin, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş, Cemhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Abdurrahman Özçelik, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Bolu Milletvekili (eski) Mehmet Güner, İBB Sağlık Komisyon üyesi Habibe Güner ile İstanbul'dan kimi ilçelerin Belediye Başkanları ve kaymakamları katıldı. İstanbul'da faaliyet gösteren Bolulu tüm dernekler, Ankara'dan 9 dernek ve Bolu Kalkınma Vakfı, Gerkav, İzmit ve Gebze'den dernekler katıldı. Bürokrasiden, öğretim üyeleri, hakim ve savcılar, Uluslar arası Hukukçular Birliği Başkanı, avukatlar, eğitim camiasından çok sayıda müdür ve öğretmen katıldı. Geceye İstanbul'da ve ülkemizin değişik notalarında faaliyette bulunan işadamları katıldı. Gecede, Bolu yöneticileri ile, bürokrasideki, iş dünyasındaki hemşeriler, STK temsilcileri bir araya geldi.

Programın açılış konuşmasını İstanbul Geredeliler Derneği Başkanı Av. Ramazan Açıkgöz yaptı. Açıkgöz; Memlekette kış aylarında, dostlar, hısım ve akrabalar birbirlerini, memleketin tabiriyle, kaz keserek ağırlarlar. Bizim bu kaz yeme gecemiz de, bu geleneğin gurbette devamıdır. Bu vesileyle bu kültür, bizi memleket dışında da bir araya getirmeye devam ediyor. Kaz yeme gecemizde, iş dünyasındaki hemşerilerimizle, bürokrasideki hemşerilerimizi bir araya getirmeye çalışıyoruz. İş adamı hemşerilerimiz birbirlerini tanısın, bürokrasidekiler tanısın, bu tanışma ve kaynaşmadan hem ferden istifade edilsin, hem de bu kaynaşmanın memleketimize dönüşü olsun / katkısı olsun. Bu toplantımızın bir diğer amacı, Memleketimiz ile İstanbul arasındaki bağları güçlendirmektir. Bu gün işletmeler İstanbul'da varsa, Türkiye ölçeğinde var. Ve dünyaya İstanbul'dan açılma imkanı çok daha kolaydır. Geçmişte de Bolu ile İstanbul arasındaki bağlar güçlü idi. Osmanlı mutfağı bize emanetti. Bu şu demek, devlet bize güveniyordu. Bolu İstanbul'un arka bahçesi idi, bu sadece mutfak için değil, insan unsuru açısından da geçerliydi. Memleketimizden Üniversite hocaları, kadılar, hakimler, paşalar çıktı ve ülkemize hizmet ettiler. Bir diğer amacımız, memleketimizin doğal güzelliklerimizi tanımak ve tanıtmaktır. Mübalağa etmeden söylüyorum, ülkemizde 4 mevsimin de doya doya yaşandığı, bu kadar doğal güzelliği olan bir başka ilimiz yok. Kartalkaya, Abant, Gölcük, Yedigöler, Sünnet Gölü, Esentepe, Arkud Dağları, yaylalarımız, akarsularımız.. Buralar cennet parçası yerler. Bu güzellikleri koruyarak, tanıtmak durumundayız. Önce biz tanıyacağız, sonra ülkemize ve dünyaya tanıtacağız. Bu güzellikler, bozulmadan, korunarak, insanımıza, iş olarak, aş olarak geri dönsün” dedi.

Bolu Platformu Başkanı Mustafa Özkul ise konuşmasında, "Bolumuzun hak ettiği yerlere gelmesi için herkesin en başta birlik ve beraber olmasından geçer. Bu amaçla kurulmuş dernekler arasında dayanışma ve işbirliğinin sağlanması yönünde çalışmalar yapmak, amaçlara uygun faaliyetlerin birlikte yapılması ve sürdürülmesini sağlamak için Bolulular'ın artık Federasyonlaşmasının gerektiğini ve bu çalışmaya herkesin katkı sunmasını beklediğini ifade etti. Geleneklerimizin geleceklere taşınması adına gerçekleştirilen bu programa katkıda bulunan ve davetimize icabet eden bütün dostlarımıza teşekkür ederiz." dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise konuşmasında İstanbul'da bu kadar çok Bolulunun olması ve bunların bir yere toplanmasından ziyadesi ile memnun olduğunu ifade ederek tüm hemşerilerini Bolu'da piknik yapmaya davet etti. Yılmaz Bolu'da yüzlerce hatta binlerce insanı ağırlayıp piknik yaptırmak istiyoruz bunun için bir telefonunuz yeterli” dedi. Etkinliğe katılan Bakan Yardımcısı Fatih Metin konuşmasında ise, Bolu'muzda güzel bir yemek olan kaz etinin İstanbul Geredeliler Derneği ve Bolu Platformu tarafından tanışma ve kaynaşma amaçlı bir etkinliğe dönüştürülmesi fevkalade olumlu olmuştur. İstanbul'daki hemşehrilerimizin kaynaşması bakımından fevkalade önemlidir. Bu çalışmaların sayılarının artırılmasını arzu etmekteyiz. Bir Bolulu olarak bu tür etkinliklere daima katılmak isterim. Bu vesileyle bu programı düzenleyen Bolu Platformu'na ve İstanbul Geredeliler Derneğine teşekkür ederim. Gurbette oluşturulan bu güzellik bizim için de bir gurur vesilesidir. Bu anlamda bütün hemşehrilerime bu toplantıya katıldıkları için teşekkür eder, saygılarımı sunarım" dedi.

Bolu Valisi Aydın Baruş ise göreve yeni başladığını ancak Bolu için yapılabilecek her şeyi yapacaklarını bu anlamda STK'lara da destek vereceklerini ifade etti. İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal'da konuşmasında iş adamlarını Bolu'da yatırım yapmaya davet etti. Gecenin sponsoru olan Narven'e, gecenin anısına Platform Başkanı ve Dernek Başkanı tarafından plaket takdim edildi. Bolu'yu tanıtan kısa film gösteriminin ardından tanışmaya geçildi. Çay ikramı esnasında serbest muhabbet ortamında ikili ve çoklu görüşmeler yapıldı. Toplu fotoğraf çekiminin ardından yeni programlarda görüşmek üzere gece sona erdi. Haber Merkezi