BUGÜNE kadar yaklaşık 200 kişiye birebir fotoğraf eğitimi veren Bolu Fotoğraf Sanatı Derneği (BOFSAD) 8. Dönem Temel Fotoğraf Eğitimi Düzenliyor.

Bolu'da bir çok kişinin fotoğraf hobisi olduğunu ancak, bir çok kişinin de aldıkları fotoğraf makinelerini kullanırken zorlandıklarını ve çekindiklerini belirten Bolu Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Seza Vardallı, Artık fotoğraf çekmek pek çok kişinin hobisi oldu. Başlangıçta cep telefonları ile fotoğraf çekenler, fotoğrafın zevkini aldıktan sonra da birer fotoğraf makinesi sahibi oluyorlar. Biz de satın aldıkları bu fotoğraf makinelerini nasıl kullanacaklarını ve nasıl daha güzel fotoğraf çekebileceklerini öğretmeye çalışıyoruz. Kursumuzu başarıyla bitiren kursiyerlerimize ise 'Katılım Belgesi' veriyoruz" dedi.

Akbank Karşısındaki İl Özel İdaresine ait binaya taşınan Bolu Fotoğraf Sanatı Derneği, yeni yerinde ilk etkinliğini Temel Fotoğraf Eğitimi olarak belirledi. 29 Eylül 2015 günü başlayacak olan Temel Fotoğraf Eğitimi, Hafta içi Salı ve Çarşamba günleri 18,30-20,30 arasında yapılacak. Altı hafta sürecek olan kurs 08.Kasım.2015 günü sona erecek. Kurs süresi toplam 20 saat teori ve 12 saat uygulama olmak üzere toplam 32 saat yapılacak.

Bolu Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Seza Vardallı, Temel Fotoğraf Eğitimi Kursunda öğretilecek bilgileri ve kurs kayıt işlemlerinin nasıl yapılacağını ise şu şekilde anlattı.

Kayıt bilgileri:

1. Kursiyer Kayıt Formu”nun doldurulup imzalanması gerekmektedir. Bu formu kayıt yerimizde doldurabilirsiniz. Ya da http://www.bofsad.com/wp-content/uploads/BOFSAD_egitim_kayit_formu.docadresinden bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Fakat imzalanması gerektiği için elden teslim etmeniz gerekmektedir.

2. Bir adet vesikalık fotoğraf getirilmesi gerekmektedir.

3. Eğitim ücretimiz; 150 TL'dir. Bolu Fotoğraf Sanatı Derneği resmi üyelerine ise 125 TL‘dir.

4. Kayıt esnasında eğitim ücretinin peşin ödenmesi gerekmektedir.

5. Ücret için dernek makbuzu verilecektir.

6. Kayıt formunu, 1 adet vesikalık fotoğrafı ve kayıt ücretini verenlerin kesin kayıtları tamamlanmış sayılacaktır.

7. Eğitimimiz 20 kişi ile sınırlı olduğundan acele edilmesi gerekmektedir.

Kayıt yeri:

BOFSAD (Yeni)Dernek Merkezi

Belediye Meydanı. Özel İdare İş Merkez.i Kat:1 No:7-9 BOLU

İrtibat Telefonları

Seza Vardallı 0542 321 69 96

Hamza CANBAŞ 0533 636 41 00

EĞİTİM KONULARI ve SAATLERİ:

1. Fotoğraf Nedir? Fotoğrafın Tarihçesi (1 Saat), 2. Fotoğraf Makineleri (1 Saat), 3. Objektifler (2 Saat), a. Objektifin çalışma ilkeleri ve yapısı. b. Netleme sistemleri. c. Normal (standart) objektifler. d. Geniş açı objektifler. e. Dar açı (tele) objektifler. f. Sabit ve değişken (zoom) odak uzaklıklı objektifler. g. Özel amaçlı objektifler. h. Objektiflerin teknik özellikleri. i. Kesme Faktörü (CropFactor) j. Objektif optik hataları. k. Objektifin Üzerindeki Yazılar. 4. Pozlandırma ve Değişkenler Arası Bağlantı (2 Saat) 5. Dijital Fotoğraf (2 Saat) a. Algılayıcılar (sensörler). b. Algılayıcı boyutları. c. Piksel yoğunluğu, sayısı. d. CropFactor (Görüntü alanı daralması çarpanı). e. White Balance (Beyaz Dengesi) Ayarları. f.Algılayıcı hassaslığı (ISO-ASA). g.Histogram. h. Görüntünün JPEG-RAW Kaydedilmesi. 6. Işık ve Renk (1 Saat) 7. Işıkölçer (Pozometre) (1 saat) 8. Yardımcı Ekipmanlar (2 Saat) a. Sabitleyici (Üç Ayak (Tripod), Monopod, Statif). b. Filtreler: c. Güneşlik (Işık kesici, Parasoley). d. Uzatma Tüpleri, körükler (ExtentionTube – Bellows) ve Tele Dönüştürücüler (Teleconverter). e. Yardımcı Işık Kaynağı ve Yansıtıcı: f. Uzaktan Kumanda Cihazları (Remote Control). g. Fotoğraf Makinesi Çantası.h. Temizlik Malzemeleri. i. Bellek Kartları ve Kart Okuyucular. 9. Kompozisyon (4 saat) a. Kompozisyon Nedir? b. Aktif/Pasif Düzenleme. c. Açık/Kapalı Kompozisyon. d. Bakış Açıları. e. Ana/Yardımcı Öğe. f. Kadraj (Çerçeveleme). g. Altın Oran (3/1 Kuralı). h. Kompozisyon Öğeleri. 10. Çekim Teknikleri (4 Saat) a. Net Alan Derinliği. b. Hareketli Konuların Çekimi. c. Ters Işık Çekimi. d. Gece Çekimi. e. Zoom Halkası (zoom in, zoom out). f. Normal, Eksik, Tam Pozlama. g. Panorama. h. High DynamicRange (HDR). i. Işıkla Boyama. j. Fotoğraf düzenleme programlarının tanıtımı ( Photoshop-Picasa- Photoscape)

11. Kursiyerlerimizin fotoğraflarının teknik okunması ve değerlendirilmesi