BTP'den bir iddialı çıkış daha;

“BİZİM DÖNEMİMİZDE SAĞLIK İÇİN BEDEL ALINMAYACAK”

Kamu kurumlarını ve sağlık çalışanlarını ziyaret eden, BTP Bolu Milletvekili adayları Mustafa Yağcı ve İsmail İnceayan iktidar vekillerinin söylemlerine sert eleştirilerde bulunarak kendi çözümlerini anlattı.

Hükümetin sağlık politikalarını eleştirerek, sağlık projelerinden bahseden ve ‘Devlet sağlık hizmeti verirken vatandaşından para almaz' diyen Mustafa Yağcı, Sağlıkta durum şu, hükümet hasta olan her vatandaştan hastalık vergisi alıyor. Katılım payı adı altında alınan paranın adı aslında hastalık parası. Eczanede, reçete başına para alınıyor. Hasta olmak yasak, hasta olduğunuz zaman adeta ceza keser gibi vergi vermek zorundasınız. Özel hastaneler paketlenip yabancı sermayeye satılıyor. Özellikle büyük şehirlerde görmüş olduğunuz büyük hastanelerin sahipleri yabancılar. Özellikle büyük şehirlerde hastanelerde randevu, tetkik, ameliyat ve film için aylar sonraya sıra alınabiliyor. Tamamlayıcı sağlık sigortası adı altında emeklilerden para alınıyor. Sağlık devletin bir gelir kapısı olarak görülüyor. Sağlık kapitalist bir anlayışla ele alındığında gelinen durum budur. Bu nedenle iktidarın en çok övündüğü sağlık hizmetleri milletimizi sağlığından etti“ dedi.

Hastane yöneticileri ve doktorlarla görüşme yapan BTP adayları sağlık projelerini detaylı olarak anlattı. BTP 1. sıra adayı İsmail İnceayan; Bizim dönemimizde milletimizden sağlık için bedel alınmayacak. Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş beye ait olam Milli Ekonomi Modeli'nin Sosyal Devlet-Milli Devlet anlayışını hayata geçireceğiz. Sosyal Devlet projeleriyle hayata geçireceğimiz sağlık sistemimiz bireylerin hastalanmalarına sebep olan çevresel ve bireysel etkilerin azaltılması ile başlayacak.

BTP olarak sağlık sistemine bakarken, sadece insan sağlığı ile değil, aynı zamanda yaşadığı çevre ve doğa ile de barışık bir yaklaşım düşünüyoruz. Yani yasal düzenlemeler ile ekosisteme zarar verecek uygulamaların önüne geçerek sağlıklı yaşamın ilk adımını atmış olacağız. Sonraki adım yaşam kalitesini arttırarak, sürdürmek için atılacak adımlardır. Bu iktidar döneminde milletimiz gırtlağına kadar borçlandı. Bu stres milleti hasta ediyor.Bu iktidar döneminde milletimiz gırtlağına kadar borçlandı. Gelir darlığı ve borç stresi milletimizi hasta ediyor. Uygulayacağımız Sosyal Devlet projeleri ve ekonomi politikaları ile vatandaşların gelir düzeyi asgari geçim seviyesine taşındığında sağlığımızı tehdit eden stres minimize edilmiş olacak. Ayrıca tarım politikaları ile fiyatların ucuzlaması hedeflenerek iki yönden bireylerin satın alma gücü desteklenip arttırılacaktır.

AİLE HEKİMLİĞİNİN ÖZLENEN ŞEKLİ BİZİM DÖNEMİMİZDE DEVREYE GİRECEK

Kontrol çalışmaları çerçevesinde yine bizim projelerimizden kopyalanan, şu an göstermelik olan Aile Hekimliği” sisteminin özlenen şekli devreye konulacak; her vatandaşın bağlı bulunduğu bir aile hekimi olacaktır. Bireylerin sağlık durumları, daha ana rahminden itibaren belli periyotlarda düzenli olarak takip edilecek. Hastalanmadan önceki evrede gerekli olan desteklerle birlikte hastalık öncesi iyileştirme” sistemi devreye konulacaktır. Bugün üniversite kapılarında bekleyen yüz binlerce genç, sınavı kazanamadığı için meslek sahibi olamaz iken; diğer taraftan yeterli doktor olmadığı için insanlar kuyruklarda sıra beklemek zorunda bırakılmaktadırlar. Doktor olanların ise ihtisas yapmasına yine sınav sistemi ile engel olunmaktadır. Gerek gençlerin, gerekse tıp fakültesi mezunlarının önündeki sınav engeli kaldırılacaktır. Devlet, eforunu vatandaşlarını engellemek için değil, onları yetiştirip toplumun yaşam standardını yükseltmek üzere kullanacaktır.

BİZİM DÖNEMİMİZDE SAĞLIK İÇİN MİLLETİMİZDEN BEDEL ALINMAYACAK

Her insanın sağlıklı yaşaması devlet babasının garantisinde olacaktır. Teşhis ve tedavide, gerek özel sektör, gerekse kamuya ait hastanelerden halkımızın ücretsiz muayene olması sağlanacak. Gerek özel, gerekse kamu hastanelerinde bireylerin tedavi ücreti, devlet tarafından karşılanacak. Sağlık sisteminden ilaç ve hastane hizmeti olarak istifade eden vatandaşlar, bunun için herhangi bir prim ödemek zorunda kalmayacak.

YERLİ İLAÇ SANAYİ DESTEKLENECEK

İlaç sanayi bugün global firmaların tekelinde. Şu an diyelim yerli bir ilaç üretmek istesek aynı formüllerle muadil ilaçların yapılmasına bile globalleşme sürecinde yasaklar getirildi. Bu hususta hem yerli sanayinin desteklenmesi sağlanacak, hem de Sağlık Bakanlığı bünyesinde, üniversitelerle koordineli yüksek bütçeli araştırma ve geliştirme departmanı kurulacaktır. Bu departmanda, gerek ilaç, gerek genetik, gerekse yeni tıbbi çalışmaların yapılmasına imkan tanınacaktır. Globalizmin devleti küçültün” talepleri, kamu harcamalarını ve sağlık sistemine ayrılan fonları kısmaktadır. BTP iktidarında MEM uygulanacağı için gerçek manada devlet garantisinde bir sağlık hizmeti verilecektir” dedi. Haber Merkezi