Boluspor alt yapısında yetişen genç oyuncu Abdulsamet Can, Arsinspor'da gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekiyor. Alt yapıda 2010 yılında Antalya'da Türkiye dördüncüsü olan Boluspor U16 takımında Emre Kılınç ile birlikte çıkış yakalayan Abdulsamet Can, bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekiyor.

Haber Merkezi

Genç oyuncu Karadeniz'de kendinden söz ettirmeye başladı. Boluspor alt yapısında yetişen Abdulsamet Can'ın, Boluspor ile 2008 yılında yolları kesişti. Abdulsamet Can aldığı futbol eğitimiyle birlikte 2010 yılında 1994 doğumlu oyunculardan kurulu takımda Antalya'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda gösterdiği başarı ile Türkiye 4'üncüsü olunmuştu.

Uzun süre alt yapıda oynayan Abdulsamet Can, A takım antrenmanlarına zaman zaman alınsa da o dönemde profesyonel olarak düşünülmemişti. 2010 yılında Emre Kılınç ile birlikte profesyonel liglerde boy gösteren Abdulsamet Can, bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri çekiyor.

Sezon başında Karadeniz temsilcisi Arsinspor'a transfer olan Abdulsamet Can, oynadığı 13 maçta sahada kaldığı 946 dakikayla takımına katkı yaptı. Türkiye'de birçok Scout ekibinin takibinde olan genç oyuncu şimdiden transfer sezonunun gözdesi olmaya başladı.

Bu hafta deplasmanda oynadıkları eski takımı Derince Belediyespor'a karşı alınan 4-2 galibiyetin mimarlarından da olan Abdulsamet Can, bir penaltı yaptırırken bir golde de asist yapıp maçın yıldızlarından oldu. İkinci yarı ile isminden söz ettireceğe benzeyen Abdulsamet, son dönemlerde Boluspor alt yapısından çıkan oyuncular arasında yer aldı.