PTT 1. Lig'de şampiyonluğu garantileyen İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un teknik direktörü Cihat Arslan, Balıkesirspor ile Orduspor'un Süper Lig'e çıkma mücadelesine ilişkin, "Kimin şampiyon olacağı bizim tarafımızdan belli olmasın. Kendileri hak etsin. Biz, kesinlikle taraf değiliz" dedi.
Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un deplasmanda Balıkesirspor ile karşılaşacağını anımsatarak, bazı konularda haksız ve gereksiz eleştirilerin olduğunu belirtti. Orduspor Kulübü Basın Sözcüsü Adem Türkmen'in açıklamalarına yüzde yüz katıldığını dile getiren Arslan, Herkes tarafından açıkça bilinmesini isterim ki ben bir kulübe sadece hizmet ediyorum. Ben, şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un teknik direktörüyüm. Benim nerede doğduğumun bu anlamda pek önemi yok. Evet, ben Balıkesirliyim ve doğduğum topraklar için gurur duyuyorum. Ama bu demek değildir ki birine 'kıyak' geçeceğiz. Ben, bu konudaki tartışmaları haksız ve gereksiz buluyorum. Çünkü ben temiz yaşadım Allah'a şükür, temiz ölmek istiyorum” dedi.
“Kesinlikle taraf değiliz”
Hiçbir kulüpten yana taraf olmadıklarını da aktaran Arslan, Biz, işimizi devam ettiriyoruz. Daha önce de söylediğim gibi ben bir tarafa güzellik yapmaya çalışsam, bir tarafın da vebalini sırtıma alıp öteki dünyaya gidemem. Bu, Orduspor da olur, Balıkesirspor da olur. Ya da bir başka takım da olur. Bu, hiçbir zaman benim adaletimde değişmez” dedi.
Arslan, takımının çok kaliteli bir kadroya sahip olduğuna değinerek, Lige de damgamızı vurduk. Bu çocuklar bizleri buralara kadar getirdi. Biz, ne Orduspor'un ne de Balıkesirspor'un hizmetindeyiz. Biz, şu an İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un hizmetindeyiz. O şekilde de davranmaya çalışıyoruz. Kimin şampiyon olacağı bizim tarafımızdan belli olmasın. Kendileri hak etsin, kendileri şampiyon olsun. Biz, kesinlikle taraf değiliz” ifadesini kullandı.
Balıkesirspor maçında bazı oyuncularının forma giyemeyecek olmasını da değerlendiren Arslan, 1461 Trabzon maçı öncesi çok önemli bir oyuncumuz Doka'ya izin verdik. Ama onun yerine oynayan oyuncumuz iki gol attı. Zaten bizim kadro yapımız çok iyi. Oyuncularım da tahmin ediyorum bu şekilde düşünüyordur. Tabii ki ben oyuncularıma şampiyon oldukları zaman motive amaçlı izin vereceğimi söyledim, izin de verdim. Ama bizim kimseye boyun eğme yada adamı olma gibi düşüncemiz yok” diye konuştu.