Bolu AFAD personeli her türlü afet ve acil duruma hızlı ve etkin müdahalede bulunabilmek için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Eğitimle Güvenli Yaşam Mümkün” anlayışı doğrultusunda vatandaşları afetlere hazırlayan Bolu AFAD kurumsal yapısı içerisinde de personeline aynı anlayışla yaklaşıyor. Bu anlayış çerçevesinde Bolu AFAD Arama Kurtarma Ekibi ellerindeki malzemelerle birlikte çeşitli yerlerde; dağda mahsur kalma, kayadan yaralı indirme ve çıkarma, sedyede yaralı taşıma, kayadan tırmanış ve iniş teknikleri, dağcılık işaretleri, ip kullanımı ve güvenlik, su üstü ve su altı görüntüleme cihazının kullanımı ile suda boğulma, kaybolma ve benzeri olaylara hazırlık üzerine uygulamalar yapıyor. Tüm bunlarla birlikte özel olarak oluşturulmuş enkaz alanında da; dehliz açma, hava yastıkları, hidrolik kesme ayırma cihazı ve görüntülü-sesli arama cihazı ile enkaz altında kalan yaralılara ulaşma, konularında pratik yapıyor.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Bolu AFAD İl Müdürü Hasan Erdoğan, Halkımızın eğitimi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürürken ve afetlere hazırlıkta eğitim halkasını bu denli önemserken personelimizin hazırlıklarını da göz ardı etmiyoruz. İşimizi en doğru ve olması gerektiği şekilde yapmak için gerçekleştirdiğimiz kurum içi eğitimlerimizin dışında en kısa sürede en etkin müdahaleyi yapmak için de var gücümüzle çalışıyoruz. İlimizin tehlike ve risklerini dikkate alarak eğitim programları hazırlıyoruz. Arama Kurtarma Ekibimiz pratik yapmaları için oluşturulmuş enkaz alanında, göl ve göletlerde, dağlık alanlarda, kışın karda arama kurtarma ekipmanları ile çalışıyor. Müdahale Şubemize Şube Müdürüyle birlikte gösterdiği performans için teşekkür ediyorum. Halkımıza da ‘Biz Hazırız ya Siz' sloganıyla seslenmek istiyorum ” dedi. Haber Merkezi