Dörtdivan'da ‘Bolu' ismini taşıyan caddenin isminin değiştirilmesi birkaç gündür ulusal ve Bolu gündeminde yer alıyor. Ve ısrarla ‘Bolu isminden rahatsız mı oldunuz' diye sorulmasına rağmen, AK Parti İlçe Başkanı'nın ardından Dörtdivan Belediye Başkanı da –işi siyasete döken- Tanju Özcan'a cevap vermeyi tercih ediyor. Bolu ismini neden kaldırdıklarına cevap vermeye tenezzül bile etmiyorlar!

Dörtdivan'da yaşanan tabela değişikliği CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'a yaradı ve Bolu Caddesi'nin Yüksel Coşkunyürek Caddesi ismini almasını siyasi malzeme yaptı. Bu da Dörtdivan'daki AK Parti İlçe Başkanı ve AK Partili Belediye Başkanı'nın işine yaradı. En kolay yolu seçtiler ve Tanju Özcan'ı hedef alan açıklamalar yaptılar. Ancak ne hikmetse; Bolu'nun ilçesi konumundaki Dörtdivan -sanki Ankara'nın bir ilçesiymiş gibi- Bolu'nun ismini ilçeden kaldırıyor ve umursamazca kaldırılma gerekçesini defalarca sorulmasına rağmen açıklamıyor.

Tabelanın değiştirilme gerekçesine tel kelime bile değinmeyen Dörtdivan Belediye Başkanı Hasan Uzunoğlu'nun Tanju Özcan'ı hedef alan açıklaması şöyle; Görevi devraldığım andan itibaren Türkiye'de belediyecilik tarihinde çığır açan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın düsturuyla bizlere güvenen halkımıza mahcup olmamak için ilçemizin talep ve sorunlarını masaya yatırdık. Bu çalışmaların yanı sıra arkadaşlarımızdan gelen öneriyle ilçemize geçmişte büyük hizmetlerde bulunan isimleri de ölümsüzleştirmek üzere bazı sokak ve cadde isimlerinin değiştirilmesi gündeme geldi ve halkımızın da görüşlerini alarak böyle bir çalışmayı yapmayı uygun gördük. 01 Eylül tarihinde yapılan belediye meclis toplantısında da MHP'ye mensup arkadaşlarımızın da destekleri ile 2002-2011 yılları arasında Bolu'nun her köşesine büyük hizmetlerde bulunan, ilçemizde hayal dahi edilemeyen yatırımlara vesile olan ve yıllardır kör düğüm olmuş sorunları çözüme kavuşturan Sayın Yüksel Coşkunyürek'in ismini Bolu Caddesi'ne verilmesi kararlaştırıldı” dedi.

“TABELAYI CUMA AKŞAMI KALDIRDIK”

“Yüksel Coşkunyürek” isminin Ak Parti ve MHP'li meclis üyelerin ortak kararı olduğunun altını çizen Uzunoğlu, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Farklı siyasi görüşe mensup meclis üyelerimizin almış olduğu bu ortak karar sonrası CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan şahsımı ve İl Başkanımız Sayın Yüksel Coşkunyürek'i hedef alan bir karalama kampanyası başlatmıştır. İl başkanımızın bahse konu olan tabela hakkında öncesinden herhangi bir talebi olmadığı gibi, konu ile ilgili olarak Cuma günü akşam saatlerinde bizlere ulaşmış ve aktif siyaset hayatının devam etmesi nedeniyle durumu etik bulmadığını belirterek tabelanın kaldırılmasını rica etmiştir. Bizlerde il başkanımızın bu isteğini aynı gün içerisinde yerine getirdik.

“HALKIMIZ AK PARTİ DÖNEMİNDE YAPILAN HİZMETLERİ DE ÇOK İYİ GÖRMEKTE”

Değerli halkımız CHP milletvekilinin mensubu olduğu zihniyetin beceriksizliğini de, Ak Parti döneminde yapılan hizmetleri de çok iyi görmekte ve son 12 yıldır her seçimde gereken cevabı kendilerine sandıkta vermektedir. Ben Sayın Özcan'ın ulusal ve yerel basında da yer alan bu açıklamalarını CHP'nin Dörtdivan'daki acizliğinin dışa yansıması olarak değerlendiriyor, 3 buçuk yıldan beri görev yapan CHP'li vekilin Dörtdivan'da bir tek hizmeti bile yokken hizmet edenleri karalamasını çaresizliğinin sonucu olarak görüyorum.”