Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Caner Güngör 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada; muasır medeniyetler seviyesine çıkma yolunda Türkiye'nin en önemli unsurlarından birinin de ilkeli, tarafsız ve doğru bir basın anlayışı olacağını kaydetti. Güngör, Basın, icra makamlarını olduğu gibi halkı da temsil etmektedir. Bir nevi devlet ile halk arasındaki köprüdür” dedi.
Ankara'da Anadolu Ajansı çalışanlarına yönelik saldırıyı kınadığını belirten Başkan Güngör, tüm basın çalışanlarının gününü kutladı.
Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Caner Güngör, mesajında şu ifadeleri kullandı; Bolu'da görev yapan yazılı, görsel ve internet medyasında çalışan arkadaşlarımız Bolu gündemini tüm Bolu halkına ve tüm Türkiye'ye ulaştırmanın gayreti içerisindedirler. Kamuoyuna bilgi akışını doğru ve tarafsız bir şekilde yapan aynı zamanda kamuoyu da oluşturabilen son derece önemli bu mesleğin mensuplarının ne denli zor şartlar altında çalıştığı da açıktır. Basın icra makamlarının olduğu gibi halkı da temsil etmektedir. Bir nevi devlet ile halk arasındaki köprüdür. Bu bağın doğruluk üzerine kurularak sağlamlığının arttırılması da yine basın mensuplarımızın görevidir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dile getirdiği gibi ‘Gördüğünü, düşündüğünü ve bildiğini samimiyetle yazandır' gazeteci. Mesleğini zor şartlar altında, gece gündüz demeden icra eden bütün basın mensubu arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü bir kez daha canı gönülden kutluyorum. Ayrıca bu önemli gün öncesinde Ankara'da belediyenin kar temizleme çalışmalarını görüntüleyen Anadolu Ajansı'nın gece kameramanı Mertkan Morkoç, muhabir Durmuş Koçak ile şoför Mehmet Çelebi Öztürk'ün uğradığı saldırıyı da tüm üyelerim adına kınıyorum.”