Vali Ahmet Zahteroğulları, Gerede'ye yaptığı ziyarette ilçenin en önemli geçim kaynaklarından olan dericilik sektörü ile uğraşan işyerlerini ziyaret etti. Ziyaretlerde tezgahlarda çalışan işçilerin yanına giden Vali Zahteroğulları, hem onlarla sohbet etti hem de sorumlu oldukları tezgahlarda yaptıkları işleri sordu. Vali Zahteroğulları daha sonra ise Gerede OSB'yi de gezdi.
Vali Ahmet Zahteroğulları, Gerede ilçesini ziyarette bazı tabakhane ve kemer atölyelerini de gezdi. İlk olarak 1996 yılında açılan ve halen faaliyetine devam eden bir tabakhaneyi gezen Vali Zahteroğulları, tabakhanenin ilk derinin işlendiği bölümü, derinin tıraşlandığı ve makyajlandığı bölümleri gezdi.
Yaptığı gezide Deri Organize Sanayi Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sağol'dan tabakhane ile ilgili bilgiler alan Vali Zahteroğulları, ziyaretinde tezgahlarda çalışan işçilerin de yanına giderek onlarla sohbet etti, sorumlu oldukları tezgahlarda yaptıkları işleri sordu.
Vali Zahteroğulları, tabakhane ziyaretinin ardından ise kemer imalatı yapan atölyeleri de gezdi. Atölyeleri ziyaretlerde firma yetkililerinden bilgiler alırken, bir kemerin yapılış aşamalarını da izledi.
Bu ziyaretlerin ardından Vali Zahteroğulları ve beraberindekiler Gerede Organize Sanayi Bölgesi'ni de gezerek, Kaymakam Arslan Yurt ve fabrika yetkililerinden bilgiler aldı.
Gerede ziyareti sonunda açıklamalarda bulunan Vali Ahmet Zahteroğulları, Vali olarak Gerede'yi ilk ziyaretim. Vali Yardımcısı olarak görev yaptığım dönemde gelmiştim ama o zaman başka konularla ilgili bir gezi için gelmiştim. Bu ziyaretimde ise şehrin genel durumu, potansiyeli ile ilgili bilgiler aldım. Gerede'de dikkat çeken iki şey var. Birincisi Gerede'nin konumu, doğası, turizm potansiyeli. Özellikle kış turizmine yönelik potansiyeli üzerinde de durduk. Neler yapılabilir, potansiyeli nerde gibi konuları görüştük arkadaşlarımızla. İkincisi ise dericilik sektörüdür. Bu geleneği her şeyden önce yaşatıyor olması önemli. Bir ilçenin sınırlarını da aşan bir sektörün, üretimin oluşmuş olması mutluluk verici. 400-500 yıllık bir geleneğin devam ettirilmesi ayrı bir değer, üretimin istihdamın olması da ayrı bir mutluluk vesilesi. Türkiye'nin büyükbaş deri üretiminin % 40'ını paylaşıyormuş burası. Buradaki üretimi daha modern, daha teknolojik ortamlara taşımamamız lazım. Bunun için de yeni mekanlar, daha geniş mekanlar lazım. Çevreyi kirletmeden daha çok kazanarak, çevreyi kirletmeyerek, dünya şartlarına uyabilecek bir ortama ulaştırmak lazım. Bu sektör burada oluşmuş, buradaki insanlarımızın girişimi ile devletin imkanlarını da birleştirip ne yapılacaksa üzerimize düşen görevi yapacağız. Yani buradaki ziyaretimiz şehrin sosyal-ekonomik kalkınması ile ilgili. İlçenin yatırım ihtiyaçlarını gelişimi yönündeki kapasitesini, sarf edilen çabaları ve benim katkı yapabileceğim şeyler varsa onları tespit etmektir” dedi.
Dericilik sektörünün yoğun emek isteyen, zor bir meslek olduğunu dile getiren Vali Zahteroğulları, Bu biraz zor, birazcık yoğun emek isteyen ve herkesin cesaret edemeyeceği bir sektör. Ben bu geleneği devam ettiren, istihdam sağlayan, bu yatırımları cesurca yapan her şeye rağmen uğraş veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Artık bundan sonrası Gerede'nin ham deri üretip satan bir şehirden ziyade artık entegrasyonu sağlayan bir sisteme dönmesi lazım. Kemer, çanta üretimi bunun bir adımı. Çok mutlu oldum buradaki işletmeleri görünce. Ünlü firmalara kemer imal ediyorlar. Yarın ABD'de, İngiltere'de çeşitli yerlerde burada üretilmiş bir kemeri bulmak isterim. Ben bir yurtdışı gezimde bir gömlek beğendim, baktım ki bizim kendi üretimimiz yine de aldım. Bu her yurttaşın mutlu olabile